maandag 17 september 2012

Openheid


Loop met open ogen door het bos, wanneer je je zorgen maakt. Als je je opent, echt opent, als je door het bos loopt, kun je de symfonie van de natuur horen.

Elke plant, elke boom, de zon, de wind, alles heeft zijn eigen muziek, zijn eigen ritme, zijn eigen energie. Al die energieeën spelen samen tot een harmonieus muziekstuk. De zon speelt met de wind, de bomen en de bloemen. Als je je helemaal opent kun je het "horen". En net als hen heb jij je eigen unieke toon. Als je jouw unieke toon samen met die van hen laat spelen, ontstaat er een mooie symfonie.

Net als in een muziekstuk is er niet alleen een snel, opzwepend ritme, maar ook een rustig stuk, een zacht en liefdevol tempo. Net zoals het leven. Alleen snelheid en opwinding maakt het saai, de balans wordt gevonden door rustige stukken, jezelf even terugtrekken en opladen. Dat maakt het muziekstuk tot een ware symfonie.

Als je al je cellen opent en door het bos loopt kun je de energie van de natuur door je heen laten stromen, ze heelt je en brengt je in evenwicht.

Als je je echt opent laat je wonderen toe. Openheid voor dingen buiten je gebruikelijke overtuigingen en denkkader om ...

Vrij vertaald uit Sissiâ,
de film