maandag 18 februari 2013

Swallow the frog

Ken je dat? Dat je ergens enorm tegen opziet? Het kan van alles zijn. Een telefoontje, belastingaangifte, je collega aanspreken op zijn gedrag … van alles. Het is meestal iets wat niet leuk is om te doen, maar als je er nuchter over nadenkt, weet je dat het ook weer niet wereldschokkend is. En het vervelende is, dat andere mensen dat soort dingen gewoon lijken te doen, alsof het eigenlijk niets voorstelt.

Veel mensen, hebben de neiging dat soort dingen uit te stellen. Vaak met een goede reden.

"Ik weet natuurlijk dat het moet gebeuren, maar ik doe het morgen, dan kan ik me nu helemaal richten op …, want dat is eigenlijk belangrijker."

En dat kun je heel lang volhouden. Nu is het helaas ook zo, dat sommige zaken alleen maar groter worden als je ze langer laat liggen. Hoe langer je dat moeilijke telefoontje uitstelt, hoe meer je er tegenop gaat zien. En als je je belastingaangifte maar blijft uitstellen, krijg je uiteindelijk een boete. De problemen worden alleen maar groter.De oplossing? Swallow the frog! Het eerste wat je ‘s ochtends doet, is datgene waar je het meest tegen opziet. Je moet het gewoon eens proberen, maar je zult zien dat het je enorm veel voldoening en energie geeft.

Dus. Hop, niet te lang over nadenken. Gewoon doen. Doorslikken dat ding! En het mooie is: de andere dingen die nog wachten, zijn nu zoveel makkelijker – je hebt het moeilijkste immers achter de rug! – dat je er met plezier aan begint. Bovendien heb je voor de lunch al het gevoel dat je dag geslaagd is. Het werkt echt! Probeer het!