Mijn 10 favoriete Pinterest tools


Pimp je pins!

Om te beginnen drie Pinterest tools waarmee je zelf content kunt maken, afbeeldingen en boards kunt 'pimpen' en wat anders kunt pinnen dan alleen afbeeldingen.

Met Pinstamatic kun je van alles pinnen. Van quotes tot Spotify muziekbestanden en van screenshots tot twitteraccounts.

Pinwords geeft je de mogelijkheid om op een gemakkelijke manier teksten aan je foto’s toe te voegen.

Maak in 30 seconden je eigen pracht 'creative boards' met de 'Hack / Splice tool‘ van @ideaOwl.

Meten is weten

Natuurlijk wil je graag weten hoe succesvol je bent op Pinterest. De volgende Pinterest tools helpen je met de analyse van jouw pins en boards, houden je op de hoogte van trending pins en pinners en geven je een seintje wanneer er van jouw website wordt gepind.

Pin Alerts stuurt je een e-mail zodra er van jouw website wordt gepind. Je ziet wie er heeft gepind, hoe de pin er uit ziet en op welk board hij is beland.

Weten hoe invloedrijk je bent op Pinterest?

Gebruik dan Pinreach of Repinly. Zie jouw score op een schaal van 1-100 en bekijk hoe jouw pins en boards het doen wat betreft o.a. volgers en repins. Beide tools geven ook informatie over trending pins, boards en pinners.

Mijn favoriet als het gaat om analyse tools is Pinerly. Met deze Pinterest tool kun je elke pin exact volgen. Je krijgt niet alleen informatie over het aantal likes en repins, maar ook zie je hoe vaak via jouw pin de bronwebsite is bekeken. Heel fijn! Helaas moet je wel wat moeite doen om toegang te krijgen tot Pinerly. Je plaatst jezelf op een wachtlijst voor een uitnodiging. Hoe meer mensen zich via jou aanmelden bij Pinerly, hoe eerder je een uitnodiging ontvangt.Connect!

Je kunt op Pinterest natuurlijk je profiel koppelen aan je Facebook en Twitter profiel. Maar dat zijn niet de enige manieren om koppelingen te maken met andere social media profielen. Deze Pinterest tools bieden je meer mogelijkheden.

Je hebt vast al gemerkt dat pinnen vanaf Facebook niet mogelijk is. Met Pinvolve los je dit op. Deze app maakt alles wat op je Facebook bedrijfspagina staat makkelijk pinbaar naar Pinterest. Ideaal!

Andersom bestaat er ook een app waarmee je al jouw boards zichtbaar, pinbaar en deelbaar kunt maken op je Facebook bedrijfspagina. De Woobox Pinterest Tab. Doorklikken op je pins brengt mensen direct naar je Pinterest account.

Gelukkig is er ook een mooie link gemaakt met hèt andere visuele social media platform: Instagram. Met Pinstagram bekijk je al je foto’s op Instagram en pin je ze eenvoudig op je Pinterest boards.

Ik hoop dat jij net zo blij wordt van deze Pinterest tools als ik. Er zijn er natuurlijk nog veel meer.