dinsdag 15 november 2011

De synchroniciteit test

Charlene Belitz heeft in The Power of Flow een vragenlijst ontworpen met dertien vragen om te meten hoeveel synchroniciteit een persoon in zijn of haar leven heeft ervaren. Uiteindelijk resulteert dit in een synchroniciteitsratio, dat wil zeggen hoe meer positieve antwoorden
des te hoger de ratio is.

1] Heb jij weleens op het punt gestaan iemand op te bellen, terwijl deze persoon dan juist op dat moment contact met je opneemt.

2] Vreesde je ergens te laat te komen om te ontdekken dat je toch nog op tijd was omdat iets onverklaarbaars je daarbij van dienst was? (Bijvoorbeeld een rij wachtende verdween plotseling)

3] Heb je weleens een som geld ontvangen uit een onbekende/onverwachte bron toen je dit bedrag op dat moment precies nodig had?

4] Heb je weleens bij de hand gehad dat je ergens stond te wachten en dat de rij (bijvoorbeeld bij een Tolweg, kassa) zich op een onverklaarbare manier vlak voor je opende/ zich in beweging zette?

5] Als je haast hebt, gebeurt het je weleens dat je een schaarse parkeerplek vindt bij de plaats waar je moet zijn?

6] Heb je weleens in een wanhoop gezocht naar een stukje informatie dat je echt nodig had, en dat dit op een verrassende manier ter beschikking kwam?

7] Heb je wel eens een vriend/ goede kennis ontmoet op een totaal onverwachte, (verre) plaats?

8] Is iets wat je verloren waande op een ongebruikelijke en verrassende manier bij je terug gekomen?

9] Is je weleens een merkwaardig toeval, of serie van toevalligheden overkomen die je in de juiste richting leek te sturen/stuwen?

10] Was je ooit 'op de juiste tijd en plaats' om iemand te redden of, ben je zelf ooit eens gered door een onbekende die daar toevallig was?

11] Heb je ooit 'obstakels' op je pad gehad om achteraf te ontdekken dat het goed was dat je niet in die richting bent verder gegaan?

12] Heb je ooit een vraag in gedachten gehad om te ervaren dat het antwoord daarop gegeven werd, voordat je dit kon vragen, bijvoorbeeld op de radio, tv of bij personen die aan een ander tafeltje zaten?

13] Heb je ooit een merkwaardig en betekenisvol toeval ondervonden dat een bevestiging is van je levenspad?

Totaal ja:

0-4 punten Je bent je nog niet helemaal bewust
5-8 punten Er is iets bijzonders gaande
9-12 punten Je volgt signalen en geeft 't aandacht
13 punten Deel je ervaringen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter