dinsdag 13 december 2011

In gesprek met God - Hoe zit het met onze kinderen?



Hoe zit het met onze kinderen?
Wat zal het effect van de Nieuwe Spiritualiteit op hen zijn?

In het leven van jullie nageslacht zal veel veranderen. Ten eerste zullen ze niet meer worden genegeerd.

Genegeerd? Wie negeert ze dan?

Heel veel volwassenen. Kinderen worden steeds vaker aan hun lot overgelaten, steeds vaker naar hun eigen wereldje verbannen nu beide ouders werken en zich ook met andere zaken bezighouden. Kinderen brengen uren achter beeldschermen door, varierend van televisie, computer en videospelletjes tot de bioscoop. Ze worden nogal letterlijk van het Leven Zelf afgeschermd. Dit afscherming proces verwijdert hen van de realiteit en plaatst hen in een fantasiewereld. Dat zou helemaal niet zo erg zijn als het hun eigen fantasiewereld was, gebaseerd op wat jullie hen hebben bijgebracht, maar dat is dus niet zo. Het is de wereld die bestaat in de verbeelding van de televisieproducenten en de ontwerpers van computer programma's, videogames en films, en van wat zij hun leren.

We willen niet dat onze kinderen rondzwemmen in deze poel van verderf.

Jij zegt dat, niet Ik. Ik heb hier geen oordeel over. Maar als jullie niet willen dat ze rondzwemmen in deze poel van verderf, waarom laten jullie ze dan kopje-onder gaan?

U hebt gelijk. We laten het toe, want dan zijn we even van de kinderen af, denk ik. Daarom laten we ze er gewoon in duiken, erin rondzwemmen ...

... en erin verdrinken ...

en erin verdrinken. Soms duurt het uren voordat ze weer bovenkomen om naar adem te happen. Ik bedoel maar, ze kunnen met gemak een halve dag achter een televisiescherm doorbrengen. Een halve dag, verdraaid, wel een heel weekeinde! Toen ik nog een kind was, was dat allemaal anders. We wilden nooit binnen blijven. Dat was de allerergste straf. We wilden naar buiten, naar het huis van een vriendje toe om iets te gaan doen. We maakten clubhuizen van karton, forten van sneeuw en spelletjes uit het niets. We sloten vriendschappen die jaren duurden en we schiepen herinneringen die een mensenleven meegaan. Als je vandaag de dag een kind naar buiten stuurt, heeft het geen idee wat het met zichzelf aan moet.

In veel gevallen is dat waar. De Nieuwe Spiritualiteit zal jullie inspireren om dit alles te veranderen. In de dagen van de Nieuwe Spiritualiteit zullen volwassen over de instrumenten beschikken waarmee ze kinderen de gave van hun eigen verbeelding kunnen teruggeven. De God van Morgen zal kinderen niet bang maken. Hij zal in hun ziel niet de vrees voor de Heer inprenten. De God van Morgen zal de kinderen bijbrengen dat angst en schuldgevoel de enige vijanden van de mens zijn, dat alleen Liefde er werkelijk toe doet, en dat God hen nooit, maar dan ook nooit zal straffen. De God van Morgen zal kinderen bijbrengen dat ze nooit bang hoeven te zijn om te mislukken, omdat in het koninkrijk Gods mislukking niet bestaat. Er bestaat alleen inspanning en dat is het enige dat ertoe doet, omdat elke inspanning tot een resultaat leidt dat het Leven naar voren verplaatst en het Leven verlangt ernaar vooruit te gaan.

De God van Morgen zal de kinderen bijbrengen dat er geen ontoereikendheid bestaat, maar dat er genoeg is. Er is genoeg van alle dingen die de mensen denken nodig te hebben om te kunnen overleven en gelukkig te zijn, en dus hoeven kinderen er niet voortdurend naar te streven de beste, de snelste of de slimste te zijn. Ze hoeven geen genadeloze competitie met elkaar aan te gaan of anderen zwart te maken of anderen weg te duwen om tot de winnaars te kunnen behoren en te voorkomen dat ze in het Leven een van verliezers zijn. De God van Morgen zal de kinderen leren dat er geen verliezers zijn, maar alleen degenen die de weg kwijt zijn geraakt. En de God van Morgen zal de kinderen leren dat niemand de weg voor eeuwig kwijt kan raken, maar dat iedereen altijd de weg terug zal vinden naar huis, naar liefde, naar het hart van God. Hij zal ze bijbrengen dat ze degenen die verdwalen niet moeten uitlachen of veroordelen, maar dat ze een helpende hand moeten uitsteken en hun weer een weg naar huis moeten helpen vinden. De God van Morgen zal de kinderen leren dat ze één zijn met God en dat ze precies zo kunnen handelen zoals God zou handelen, en dat ze precies zo kunnen zijn zoals God zou zijn, van dag tot dag, hun hele leven lang. En de God van Morgen zal de ouders de instrumenten aanreiken waarmee ze dat kunnen onderwijzen. Deze instrumenten zullen de boodschappen van de Nieuwe Spiritualiteit zijn.

O, mijn hemel. Ik voel me zo geïnspireerd. Ik voel de tranen bijna opkomen.

Je moet misschien huilen om wat jij je kinderen in het verleden hebt aangedaan, maar huil alsjeblieft niet om wat je in de toekomst voor hen kunt doen. Want de toekomst is inderdaad fantastisch.

Ja, de toekomst die U hebt uitgestippeld, is fantastisch, maar weet U wel zeker dat dit allemaal zal gebeuren?

Wil jij dat het gebeurt?

Ja!

Ben je bereid om eraan te werken?

Ja.

Dan zal het ook gebeuren.

En hoe zit het met onze scholen? Hoe zullen die eruitzien? Hoe zal onze omhelzing van de God van Morgen de scholen beïnvloeden? Zal het ze wel beïnvloeden?

O, ja. Er is niets in het Leven dat niet beïnvloed zal worden door de omhelzing van de God van Morgen, en de educatie staat ongeveer boven aan de lijst. Educatie is het belangrijkste opzichzelfstaande instrument dat voor de transformatie van de mensheid kan worden aangewend. Degenen die de macht hebben gegrepen en deze proberen vast te houden, beseffen dit heel erg goed, en dat is de reden waarom ze er alles aan doen om de educatie van hun volk te beperken en te controleren. De beste manier om een volk onder controle te houden is door de geest van dat volk te overheersen, en de beste manier om dat te doen, is door met de jeugd te beginnen. Stuur ze allemaal naar dezelfde school, onderwijs ze allemaal dezelfde dingen, laat nauwelijks of geen kennis over andere dingen toe, en vertel dat alleen al de wens om meer te weten en te begrijpen onaanvaardbaar is.

De meeste scholen die door de overheid of door religies worden gerund, opereren op deze manier. Ze focussen op het domweg uit het hoofd leren van gegevens en de onafgebroken inprenting in de geest van de geslepen boodschappen van hun cultuur.

Als je kinderen vraagt om dingen uit het hoofd te leren, dan verlang je van hen dat ze het verleden her-scheppen; maar als je kinderen uitnodigt om concepten en ideeën te onderzoeken , bijvoorbeeld rechtvaardigheid, redelijkheid, tolerantie, gelijkheid en eerlijkheid dan nodig je hen uit om een nieuwe toekomst te creëren, want hun ideeën kunnen immers van jouw ideeën verschillen. De leraren die uit de Nieuwe Spiritualiteit naar voren komen, zullen dat begrijpen.

Maar daar zijn we dus bang voor.

Waarom? Zijn jullie dan zo trots op hoe de dingen tot dusver gelopen zijn? Willen jullie daadwerkelijk dat het verleden door jullie kinderen herhaald wordt?

Nou ja, als U het zo stelt ...

Jullie gedragen je alsof jullie dat willen. Op maar heel erg weinig plaatsen stimuleert jullie samenleving nieuwe manieren van denken. Zelfs niet voor volwassenen, laat staan voor kinderen. Nee, jullie willen dat mensen van jullie soort de partijlijn volgen. Er mogen geen echt serieuze vragen worden gesteld en er mag niet van de hoofdlijnen worden afgeweken. Zeker niet in de religie. Ook niet in de politiek, als jullie de verkiezingen hopen te winnen. En ook niet in de economie, de sociale systemen en onderwijs. Wijk niet af, let wel: wijk niet af van de gebaande wegen.

Waar komt de nieuwe educatieve methode die uit de Nieuwe Spiritualiteit voortkomt ongeveer op neer?

Deze methode zal van de gebaande wegen afwijken. Ze zal de spiritualiteit betrekken op alle studiegebieden en elk studievak onderdompelen in een verkenning van waarden, zodat het kind vanaf het vroegste begin zal beseffen dat er een verbondenheid bestaat tussen iemands fundamenteelste, gewijde overtuigingen en iemands dagelijkse gedragingen; en dat hetzelfde voor de hele samenleving geldt.

Alles in de belevingswereld van het kind zal als wezenlijk spirituele ervaring in een context worden geplaatst. Door de onderdompeling in een dergelijke context leert de student met spirituele instrumenten omgaan. Daardoor zal hij uiteindelijk de problemen van het leven kunnen oplossen en alle uitdagingen het hoofd bieden.

Bron: In GesprekmetGod.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter