dinsdag 19 juni 2012

Ziekte


Door een ziekte kan het lichaam ons iets laten weten. Als er ziekte optreedt zegt ons lichaam: 'Je luistert niet. Je let niet op. Je leert de lessen niet die je hier kwam leren. Dus zal ik je helpen die lessen te leren.

Als zo iemand naar mij toe komt voor genezing, zoek ik naar de 'dis-ease', het 'ongemak' in zijn of haar ziel.

Kijk, een genezer geneest nooit werkelijk iemand: een genezer helpt de mensen zichzelf te genezen. Een ware genezer leert om spiegels op te houden. En als mensen besluiten in die spiegels te kijken, kunnen ze misschien een begin maken met te spreken vanuit het verwonde Zelf, in plaats van alleen vanuit hun verstand. Ze kunnen gaan omschakelen, veranderen, weggroeien van de ziekte die ze onbewust in zichzelf hebben gecreeërd.

Lynn Andrews
Aarde, lichaam en geest

Een 'therapeut' is altijd een co-therapeut.
De echte therapeut ben jij
Op het moment dat je de problemen
die jou gegeven zijn, accepteert,
opent de deur ..."

Deze wil om de cocon in te gaan, deze moed om het onzekere in te gaan, dit verlangen om door die deur te gaan is nodig om te helen; is misschien wel de belangrijkste voorwaarde om te genezen. Je houdt vast aan je ziekmakende patronen of je slaat een nieuwe weg in; een weg die alleen voor jou bestemd is.

Leef volgens de mogelijkheden die je eigen constitutie je biedt. Kies partij voor jezelf. Zet jezelf op de hoogste plaats en neem afstand van opinies en opvattingen van anderen over jou. Het betekent dat je het verleden wat ervoor gezorgd heeft dat je ziek werd, onder ogen komt en los kan laten. Dat je jezelf en anderen kunt vergeven. Dat jouw geluk voorop staat. Op deze manier wordt de ziekte een deur, een poort naar een nieuw betekenisvol leven.