vrijdag 10 augustus 2012

Energie vampieren


Hier staan vier type energie vampieren omschreven en de herkenningspunten. Heel herkenbaar is de Graver. Je voelt je niet meer echt happy, je bent snel moe en vaak heb je heel steenkoude handen. Ook word je misselijk en krijg je flinke hoofdpijn. Terwijl je normaal nooit hoofdpijn hebt. Na een tijdje is het duidelijk wanneer je de puzzelstukjes bij elkaar hebt gelegd. Ze winnen eerst je vertrouwen, zijn behulpzaam en begripvol, dan beetje bij beetje dringen ze in je aura en willen alles weten van je prive, het liefst je diepste geheim. Ze gaan jou energie kopieren en gebruiken jouw creativiteit. Spreek deze persoon er op aan en confronteer degene met hetgeen, want je bent waarschijnlijk niet zijn/haar enige slachtoffer geweest.

Energie vampieren

Energiezuigers drinken geen bloed. Ze houden niet van kerkers in kastelen en houden geen zuigorgie op een kerkhof in de volle maan. Het zijn mensen die energie van anderen afnemen alsof ze er van afhangen. Vaak hebben ze afhangende wangen en gekleurde kleding, ze kunnen gemakkelijk doorgaan als gewone mensen. Het is toepasselijk dat je het niet eens merkt dat ze toeslaan.

Je kunt mogelijk de volgende symptomen hebben:

Lamlendigheid, depressie en het verlies van je emotionele kracht. Deze Vampieren zijn degenen die te veel van je verlangen en bedenken allerlei manieren om het voor elkaar te krijgen dat jij er voor hen bent. Het kan iemand zijn die non-stop praat die jouw kracht opneemt tijdens een afspraakje, een vriend- of vriendin die vraagt of je een tijdje met hem of haar op wil trekken omdat ze zo ongelukkig zijn, de knappe vreemdeling die zo lief naar je lacht op een feestje.

Je kent ze - na een tijdje met ze te hebben omgegaan, net alsof er iemand je licht heeft uitgedaan. Je denkt dat je gestresst bent of gewoon moe, je denkt ook wel eens dat je niet genoeg slaapt. Maar slaap is niet de oplossing, een energiezuiger zuigt de energie uit jouw batterij. Ondanks dat ze zelf vaak niet eens weten wat ze aan het doen zijn, zijn energiezuigers krachtige en meedogenloze wezens. Ze zuigen je leeg, er zijn vier types:

Praters, Arme ik, Nadoeners en Gravers

Ze hebben alle vier vreselijke honger naar andermans energie, maar ze opereren allen op verschillende wijze.

De Praters

De Praters, ze maken je moe, stelen tijd van je, maar gaan niet achter je ziel aan. Ze hebben een dramatisch overkomen, ze hebben het nodige avontuur achter de rug en een boek vol daden verricht. Maar ze hebben jouw energie nodig om hun eigen energie op te wekken. Jij fungeert als een spiegel om te reflecteren wat zij zelf hebben meegemaakt. Jouw aanwezigheid is een echo voor het geluid van de prater, ze willen alleen zichzelf horen, ze converseren niet met je en ze stellen nooit vragen. Als je tijdens een dergelijk hoorspel je ogen voelt beslaan, dan ben je de perfecte gastheer voor dit type vampier. Je zult proberen te ontsnappen door je af te sluiten, maar het deel dat je af laat glijden van jezelf is waarschijnlijk het deel dat de vampier te pakken heeft gekregen tijdens het betoog.

De Arme ik

De Arme ik, is het gemakkelijkst herkenbaar want ze dragen hun behoeften als ware het symbolen aan een ketting. Ze bewegen met een elan alsof het leven hen heeft opgegeten, ze lijken niet op een roofdier, maar pas op, ze hypnotiseren je. Het zijn diegenen met een droevig gezicht. Met hun schijnbare hulpeloosheid maken ze jou tot hun redder. Je kunt hen allerlei adviezen aanreiken, maar geen van dat alles pakken ze daadwerkelijk aan, ze zijn absoluut niet van plan om wat dan ook te veranderen of aan te passen.

De nadoeners

De nadoeners of de schaduwen, meestal hebben deze mensen een origineel flitsend uiterlijk en zijn altijd de vriendelijkheid zelf. Deze energiezuigers dringen door in je aura, ze gaan er letterlijk in, ze willen er bijna in wonen. In een groep zijn nadoeners diegenen die de mensen om zich heen weet te verzamelen door hun charme en hun roddels.

Als ze niet krijgen wat ze najagen dan veroordelen ze jou, Als een parasiet, pikken ze jouw ideeën, werken met jouw creativiteit. Ze dringen in je privé-leven door ontelbare vragen. De eerste indruk is dat je behoorlijk word gevleid door deze vampier, hij of zij heeft zo veel belangstelling in jouw persoontje, schud deze vampier zo spoedig mogelijk van je af.

Gravers

Gravers zijn het ergste type van energie-zuigenden. Ze werken vanuit een diep niveau van de ziel. Ze vullen je met hun donkere privé-leven. Ze vragen je uit tot op het bot, ze proberen je diepste geheim te ontdekken, en eenmaal binnen, pakken ze één voor één jouw onzekerheden aan. Ze zaaien daarmee twijfel en ontevredenheid. Dit is meestal de "vriend" die vraagt naar je nieuwe liefje of naar je nieuwe werk, deze neem je nogal gemakkelijk in vertrouwen. Aan het eind als je er van los kan komen voel je minder gelukkig, minder geliefd en minder zeker van jezelf.De energie-zuiger kan niet anders, hij moet gevoed worden door anderen, ten koste van anderen. Het is een pure behoefte, en op zich is daar niets op tegen, alle relaties zijn gebouwd op energie-uitwisselingen, maar een vampier wisselt niet uit, hij neemt alleen maar, voelt zich niet schuldig. Het is aan het slachtoffer om deze vampier te stoppen.

Als je denkt dat je deze energie-zuigers om je heen hebt, pas dan op --- je hebt ze misschien wel net zo hard nodig als zij jou nodig hebben. Als je de wensen van deze 'vrienden' vervuld voor je je eigen wensen vervuld, maar na hun bezoek aan je voel je je vreemd ziek of raar, ben je misschien wel onbewust een slachtoffer van deze mensen. Net als de slaapwandelaarslachtoffers in Stoker's Dracula-film, wordt wakker!

Je kan energiezuigende vampieren niet van je afweren door knoflook om je nek te hangen. Maar je kunt wel lessen volgen in zelfverdediging, kweek oplettendheid aan zodat je hun aanwezigheid meteen opmerkt, leer hen te negeren, want deze vampieren zijn wel echt.

Waarschuwingen

Symptomen van energie verlies door energiezuigende vampieren omdat je een psychische spons bent. Bijvoorbeeld door een stressvolle situatie:

Moe en lusteloos

Een groep of een persoon hebben een onzichtbare pomp in je aura geplaatst en daarlangs je(prana)waardevolle energie weggehaald. Prana kun je zien als een soort zuurstof voor het psychische lichaam en het aura. Zonder prana is er geen energie meer over. Als je plotseling vermoeid raakt of een zwak gevoel krijgt tijdens de aanwezigheid van een bepaalde persoon, in een bepaalde ruimte of op een bepaalde plaats, is dat een teken dat er energie uit je aura wordt gezogen

Lusteloosheid

Lusteloosheid of een gevoel van totale zwakte dat op een bepaald moment van de dag opkomt, alsof de wekker er op afgesteld staat. Dan kan het zo zijn dat er een bepaalde gebeurtenis zich rond dat uur afspeelt of diezelfde persoon komt langs op dat bepaalde uur. Dit is een waarschuwing met een grote rode vlag, het is een aanval van onbekende omvang waar mensen onbewust aan te prooi vallen.

Er zijn mensen die een strak schema hebben opgebouwd om energie van anderen af te tappen op een bepaalde tijd op de dag of in de nacht. Het is bekend dat we allemaal een kleine dip hebben tussen twee en vier uur s'-middags. Dit is biologisch bepaald. 'post prandial dip'. We hebben dit allemaal, alle mensen, zonder uitzondering. Dat is geen psychische aanval, op elk ander uur van de dag kan deze aanval wel plaatsvinden door een energiezuiger. Een andere mogelijkheid is speciaal voor vrouwen dat er een hormoonprobleem bestaat of een hyperachtige conditie, ga dan naar de dokter om dat te laten uitzoeken!

Hoofdpijn

Als je plotseling hoofdpijn krijgt na een ontmoeting of op een plek, kan het zijn dat het energiezuigen bezig is, ga je dan weg van de persoon of van de plek dan gaat de hoofdpijn weg zonder aspirine.

Leeggezogen gevoel

Je kunt bijna niet rechtop lopen, na een ontmoeting van ongeveer vijf minuten met een energie-zuigende, je voelt je knie?E doorzakken, je moet bijna naar je auto kruipen. Als dit je overkomt, dan kun je het best een paar uur flink slapen om ervan te herstellen.

Nachtmerries

Als je anders nooit nachtmerries hebt en plots krijg je er wel en daarin is je angst groot, iets wil jou dood maken, dit kan een aanval zijn. Je kunt hiervan niet zeker zijn, want er kan een andere reden zijn, van tijd tot tijd moeten onze emoties zich regenereren, ons onderbewustzijn heeft de aandacht nodig en het zend ons deze dromen. 'Schaduwdromen' zijn altijd dromen waarin je achterna gezeten wordt en wordt aangevallen door een bekende of onbekende entiteit. Alles dat je weet in zo'n droom is dat als hij of zij jou te pakken krijgt, dan zul je worden gedood, je moet steeds rennen, je verstoppen, springen. Als je dit vaak hebt moet je jezelf afvragen wat er momenteel omgaat in je leven. De meeste nachtmerries zijn geen energie-zuigende aanval.

Een ijskoud psychisch gevoel

Een ijskoud psychisch gevoel, voor een deel of over heel je lichaam. Als je aura afgetapt wordt kun je je vrieskoud voelen.

Een knoop in je maag

Een knoop in je maag (plexusgebied). Als je ergens loopt en iemand komt op je af kan het gebeuren dat je plotseling een knoop in je maag voelt, wordt je gewaarschuwd dat deze persoon gevaarlijk voor je kan zijn. De plexus is het gebied in het lichaam waar angst en vrees huizen, het is daar waar onze schaduw zich bevindt. Ga weg van de persoon als het gevoel toeneemt of als het gevoel blijft.

Angst en paniek- aanvallen

Vaak worden we afgetapt en merken dat pas veel later. Een reactie kan dan een paniekaanval veroorzaken, je reageert dan als ieder normaal mens zou reageren. Als de symptomen met duizeligheid, hartkloppingen of kortademigheid gepaard gaan, denk dan goed erover na voor een dag of twee, wie het was geweest, wat je aan het doen was en waar je je bevond.

Depressie

Een langdurige aanval van energiezuigende vampieren (vaak een partner) een persoon of een groep, kan je het gevoel van hopeloosheid, verdrietig en waardeloosheid nalaten. Deze vorm is een serieuze aanval en je zou de hulp van een sjamaan in kunnen schakelen om de lijnen naar je aura te verbreken. Daarna kun je je eigen oude vertrouwde ik weer terugvinden.

Zelfmoord

Lange tijd afgezogen worden kan lijden tot enorme paniekgevallen en men kan denken aan iedere dag een beetje doodgaan. Als dit aldoor maar doorgaat kan men inderdaad doodziek worden en uiteindelijk zelfs sterven.

Schudden en beven

Dit kan een reactie zijn direct na een aanval of kort erop, dit is een normale reactie, je adrenaline stijgt en je wilt rennen, je beseft niet meteen wat er gebeurt tussen jou en de aanvaller, misschien pas later.

Pessimisme

Als je normaliter optimistisch en idealistisch bent ingesteld en door je gedachten heen krijg je allerlei pessimistische, boze en geirriteerde signalen dan moet je begrijpen dat dat niet jou normale Zijn is, iemand kan iemand anders veranderen van een zonnetje in een galbak, het gebeurt niet meteen, het duurt een aantal maanden of jaren, het is ook niet duidelijk zichtbaar. Het is waarschijnlijk de partner of een dichtsbijzijnde persoon die de energie-zuigende factor inhoudt. Werken of familietherapie kan een oplossing bieden.

Het vertrouwen verliezen

Was je eerst een zelfverzekerde persoon en na een paar weken ben je een klein bang konijntje in een hele grote enge wereld, dit kan voorkomen door energiezuigende vapieren in je familie of op je werk.

Bewuste energiezuigende vampieren zijn zich totaal bewust van wat ze zijn en wat ze doen en ze zijn ook als zodanig herkend, tot een bepaalde hoogte. Ze zijn niet altijd in staat om hun 'zuigen' compleet onder controle te houden, ze proberen en zoeken methoden om te leren op een meer effectieve wijze te werken. Als dat lukt, voelen ze zich op één of andere manier wel meester, ze bieden vaak anderen aan om hen te leren wat ze zelf net geleerd hebben, ze zijn vaak een sterke en gewelddadige persoonlijkheid.

Onbewuste energie-zuigende vampieren begrijpen niet wat ze zijn en wat ze doen, en struinen door het leven in een ontkennende staat of apathie, ze mogen dan niet bewust zijn van hun effect op anderen, maar ze kunnen wel het resultaat aanschouwen, het zijn vaak aandachttrekkers, veeleisende onstabiele karakters, ze hebben vaak geen zekerheid in relaties, op het werk en in hun persoonlijke bezigheden, soms komen ze tot het begrip van wat ze eigenlijk zijn.

Sommige mensen zuigen energie uit de onbeschermde mensen om hen heen gewoon door hun aanwezigheid. De term psychische parasieten word geprefereerd voor de keren dat energie bewust en vrijwillig wordt afgetapt. Als het effect het resultaat is van een psychische aanval dan word verwezen naar een energiezuigende vampier. Dit proces kun je in bijna iedere openbare gelegenheid aanschouwen. Hoe meer mensen aanwezig, hoe eerder je het opmerkt.

Afweertechnieken tegen energiezuigende vampieren

Mensen portretteren deze vampiers in vijf hoofdcatagorien, een ervaring in dit leven en ook wel in een vorig leven, angst is de grootste noemer, je moet leren jezelf te beschermen tegen negatieve invloeden. De vijf personaliteiten zijn luchtige, onzeker, paranoia, passief-agressief en robotachtig.

Het paranoide type

Verraad is het grootste punt in een paranoia type. Hun karma in vorige levens was waarschijnlijk één van oorlogszuchtig gedrag, zelfovergeving en overwinning in het gevecht. Als het resultaat van hun ervaringen, hebben ze geleerd dat er vijanden zijn in de wereld die hun verraadden en misschien wel doden in hun verschillende incarnaties. Paranoia types zijn soldaten die nog steeds een oorlog proberen te winnen die niet langer bestaat, ze vertrouwen niemand en iedereen is hun vijand en hun leven is hun vechtterrein. Angst is overal in aanwezig en is deel van hun persoonlijke make-up.

Agressie is hun antwoord op de wereld, ze zoeken constant ruzie, ze zijn niet in staat tot langdurige relaties, wordt door iedereen verraden en iedereen zit in het complot. Verliezen staat niet in hun woordenboek, deze persoon moet winnen, wat het ook kost. Ze zijn harde werkers, en lichamelijk in perfecte conditie.

Ze hebben een verstoorde kijk op de wereld en ze willen met je in debat. Ze willen met hun argumenten het debat winnen en daarmee bewijzen dat jij de slechterik bent. Argumenteer dus nooit met deze mensen, maak geen oogcontact, verlaag en verzacht je stem als je met hun praat, en praat over prettige onderwerpen.

Het luchtige type

Geweld is een dominante aanwezigheid in een luchtig type. Vaak hebben deze getroebleerde zielen een marteling ondergaan in een vorig leven voor wat ze deden of waar ze in geloofden, hun enige uitgang was uittreden uit hun lichamen. Lichamelijke uittredingen in dit leven zijn voor hen de gevangenis in dit leven, ze willen niet al te veel contact met anderen. Ze zijn bang geweest om in hun huidige lichaam te incarneren, en laten hun angst zien door hun bewustzijn niet compleet te mengen met hun fysische lichaam. Ze zijn vaak bezig met allerlei spirituele zaken en hebben een zwakke grens, ze hebben moeite om in deze tijd te leven. Hun aanval is vreemd en niet al te hevig, niettemin moet je jezelf tegen hen beschermen.

Het onzekere type

Meestal waren deze types uitgestoten in hun vorige levens, hun zielen doorgingen vele incarnaties met een gebrek aan liefde en ze leven nu nog met de angst dat hun dat weer overkomen zal. Het onzekere type voelt zich leeggezogen door anderen en gaat zich daardoor vullen met energie van anderen om dat gebrek op te vullen, hij kan je vervelen met lange saaie verhalen en hij praat langzaam, hun stem is zo langzaam en zacht dat je je nek bijna verrekt om hen te verstaan.

Zij creëren contant een omgeving om zich heen waarin zij niet worden gewaardeerd om te bewijzen dat ze het niet waard zijn om naar geluisterd te worden of om naar gekeken te worden. Ze worden nooit bevredigd in hun zoek naar energie geven en nemen zijn hun onbekend, alles dat ze kunnen is nemen, ze willen dat jij dingen voor hen doet en dat je voor hen opkomt, hoe stom ze vaak ook doen. Maak geen oogcontact, moedig hen aan met woorden, maar bied niet enige hulp anderzijds aan. Deze mensen leven in angst afgewezen te worden, laat jouw medeleven je niet meeslepen om hun volgende slachtoffer te worden.

Het passieve-agressieve type

Hun vorige levens waren ze waarschijnlijk slaaf, gevangene, ze worden in dit leven nog steeds gecontroleerd en ergens op betrapt of daar zij ze bang voor. Ze willen absolute vrijheid, maar zijn er door hun angsten tevens bang voor. Deze personen vragen en negeren tegelijkertijd, ze willen constant iemand in hun leven mengen om gestuurd te worden en wijzen dit meteen weer af. Ze nemen niets van je aan. Hun klassieke antwoord op jouw advies is ja, maar ... Nee ... maar, ja ... nee ... maar ze blijven bang voor controle, ze leven in het Nu en denken nooit over de toekomst.

Het robot type

Hun uiterlijk is perfect, hun innerlijk wordt genegeerd, er is geen lijn daartussen, geen band. In vorige levens waren ze zaken doende, de baas en waarschijnlijk nu weer, ze proberen nog meer perfect te zijn, ze genieten niet van het leven. Ze mopperen nooit over deze wereld, alles is mooi, alles is best keurig netjes en beleefd zijn is belangrijker dan jezelf zijn.

Deze vijf types moet je kunnen herkennen om jezelf tegen hun aanvallen te beschermen.

Simpele voorbeelden om je tegen hen te weren:

Houd je hoofd recht voorruit en houd je mond gesloten als je niet tegen hen spreekt.

Kijk alleen naar hun linkeroog als je hen gezicht aanschouwt.

Vouw je armen, kruis je enkels of benen en leg je armen over je maag (plexus) Ga niet direct tegenover hen staan of zitten.Om je zelf te beschermen tegen een aanval:

Stel je voor dat je lichaam een honingraat is, je bent zo poreus dat elke energie die naar je toekomt door je heen stroomt zonder je te raken. Wat er ook gebeurt, houd je attentie gefixeerd op dit beeld. Stel je nu een luik aan de achterkant van de raat voor die elke vorm van negatieve energie opvangt en direct neutraliseert.

We kunnen allemaal leren om onze aura te sterken en onszelf te beschermen tegen elke vorm van psychische aanval. Deze bescherming biedt ons tevens ongekende kracht, we kunnen op het laatst allemaal leren hoe we ons leven in de hand kunnen nemen.

Bronnen:

Dr. Bruce Goldberg
Dr. Eileen Nauman, (UK)