zaterdag 4 augustus 2012

Telepathisch contact met je huisdier


Dieren zijn net als wij denkende en voelende wezens en alle wezens hebben het aangeboren vermogen om met elkaar te communiceren. Zij zijn niet alleen onze trouwe metgezellen, ze kunnen ons ook veel leren. Dieren vangen onze gedachten en gevoelens op, omgekeerd kan dat ook. Dit is telepathie. Hun denkwijze verschilt van de onze omdat hun hersenen en lichamen verschillen van de onze, maar dat wil niet zeggen dat ze niet kunnen denken of voelen. Ze kennen, net zoals ons mensen, vreugde, verdriet, verwarring, zorgen, teleurstelling en boosheid. Het telepathisch communiceren gebeurt door overbrenging van gedachten, emoties, beelden, woorden en gevoelens.

Bij telepathisch contact speelt afstand geen rol, het kan dus zowel in direct contact met het dier als op afstand via bijvoorbeeld een foto tot stand komen.

Respect

Van belang is dat er naar het dier geluisterd wordt en dat de eigen wil van het dier te allen tijde gerespecteerd wordt! Als het dier een vraag gesteld krijgt waar wij graag het antwoord op willen weten kan het gebeuren dat het dier op dat moment iets anders veel belangrijker vindt en dat dan ook aangeeft. Deze antwoorden kunnen ook heel persoonlijk zijn. De antwoorden die gegeven kunnen worden hoeven wij mensen niet altijd direct te begrijpen. Maar voorop staat dat wat het dier doorgeeft ook zo aan je doorgegeven wordt. Telepathisch contact kan een mooi hulpmiddel zijn om eventueel opheldering te krijgen in bepaalde problemen en kan over allerlei onderwerpen gaan.

Telepathisch contact met je huisdier, is dat mogelijk? Jazeker, en nog beter: iedereen kan het leren. Veel eigenaren doen het regelmatig, ook al zijn ze zich daar niet van bewust. Ze zeggen dan: mijn dier en ik begrijpen elkaar zo goed, hij/zij weet van te voren wat ik ga doen, ik zie aan mijn dier wat hij/zij denkt. Meestal wordt dit teruggevoerd op het lezen van lichaamstaal. Maar daar is niet alles mee te verklaren. Waarmee dan wel? Met telepathie.

Telepathisch communiceren met dieren kun je leren

Om het bewust te gaan doen is een eerste vereiste uiteraard dat je er voor open staat. Je moet je gedachten zoveel mogelijk leeg maken, en je alleen maar op het dier concentreren. Op deze manier laat je de indrukken en gevoelens van het dier op je af komen. Je kunt beginnen met voor je dier te gaan zitten, en het eens goed te bekijken. Probeer je voor te stellen hoe het voelt zijn vacht te hebben, zijn oren, zijn neus. Stel je een draadje voor dat van zijn hart naar jouw hart loopt. Zeg dan eens in gedachten 'hallo, hoe gaat het met je'. Luister goed, herhaal je vraag desnoods nog eens, en blijf je op je dier concentreren. Al na even proberen kan het lukken een antwoord te 'horen' of voelen. Je kunt dan ook vragen aan het dier gaan stellen. Je wacht gewoon op de antwoorden en gevoelens die binnen gaan komen. Vooral niet zelf al aan antwoorden gaan denken. Langzaam komen de dingen op je af en kun je met het dier gaan 'praten'. Je kunt het dier ook in een voor hem prettige omgeving plaatsen en het als een film voor je zien.

Op vriendelijke toon en met respect voor het dier stel je de vragen. Een voorbeeld is: ben je tevreden met je leven waar je nu bent? En dan wacht je op een antwoord: Ja, ik heb het hier goed naar mijn zin en de rest komt er vanzelf achter aan. Je kunt zo een heel 'gesprek' voeren met het dier. De gevoelens en de indrukken die je dan al binnen krijgt, spreken voor zichzelf. Om voor jezelf hier wat beter mee om te gaan of je er wat meer in te verdiepen, zou je er wat over kunnen lezen. Er zijn verschillende boeken over dit onderwerp geschreven. Je kunt ook een cursus of workshop gaan volgen. Maar het meeste leer je toch van oefenen, veel oefenen. Maak het niet te ingewikkeld, begin met korte contacten, en eenvoudige vragen. Vraag het dier altijd om toestemming voor een gesprek, en bedank het na afloop. Dieren zijn hoffelijk, en houden van goede manieren. Met geduld en concentratie kun je zoveel meer van je dier te weten komen, en het zoveel meer geven. Probeer het, en verbaas je over het resultaat. Het is de moeite meer dan waard.

Voor een cursus communiceren met dieren:

Leren te communiceren met dieren