zondag 21 oktober 2012

Innerlijke onrust

Waar je enorm onrustig van wordt en zelfs uitgeput kunt raken is als je niets afgerond krijgt. Er ligt een berg werk, allemaal klussen die je aandacht vragen. Je blust hier een brandje, maakt daar een aantekening, verstuurt vast wat mailtjes: je werkt aan drie, vier dingen tegelijk, maar omdat je niets afmaakt slinkt de stapel op je buro niet. Erger, het lijkt of hij steeds hoger wordt, want het een geeft weer aanleiding tot iets anders. Je gaat naar huis met een vol hoofd; je hersens draaien nog overuren en de onrust giert door je lijf.

Het kan ook anders. Als je 's morgens niet direct op je werk stort, maar jezelf de tijd gunt om prioriteiten te stellen, begint de dag al anders. Stel jezelf haalbare doelen en plan wat ruimte tussen de verschillende taken. Zo houd je ruimte voor onverwachte dingen – en doen die zich niet voor, dan kun je die tijd gebruiken om steeds nadat je een taak hebt afgerond even pauze te nemen. Je zult zien dat je met een heel ander gevoel naar huis gaat. Geniet van je vrije tijd en gebruik die tijd om weer op te laden. Morgen is er weer een dag.

Happinez
peace of mind agenda 2009

1 opmerking:

  1. En toch, soms..... hoe het gebeurt....weet ik niet, maar soms ...... is die dag van morgen, de dag van morgen en is die ook pas morgen.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter