woensdag 5 december 2012

Een hond die over het water kon lopen


Een fervente eendenjager was op zoek naar een nieuwe jachthond. Na een zoektocht slaagde hij erin een hond te vinden die letterlijk over het water kon lopen om de eend te apporteren. Een wereldschokkende gebeurtenis. Hij was er zeker van dat geen van zijn vrienden hem zou geloven.

Toch besloot hij een poging wagen om het nieuws te vertellen aan een vriend, die een geboren pessimist was. Hij nodigde de vriend uit om samen met hem en zijn nieuwe hond te gaan jagen.

Terwijl ze aan de oever wachtten, vloog er een troep eenden voorbij. Ze schoten en troffen een eend, die in het water viel.

De hond reageerde onmiddellijk en sprong op het water. Hij zonk niet, maar liep dwars over het water naar de eend toe waarbij alleen zijn poten een beetje nat werden. En zo ging het de hele dag door. Telkens als er een eend in het water viel, liep de hond over het water naar hem toe.

De pessimist zag het allemaal gebeuren, maar zei geen woord. Op de terugweg vroeg de jager aan zijn vriend. "Heb je niets ongewoons aan mijn nieuwe hond gezien?"

"Jazeker", antwoordde de pessimist, "hij kan niet zwemmen."