zaterdag 5 januari 2013

Creëer je eigen werkelijkheid!

Ken je de film de Matrix (1999) waarin de hoofdpersoon Neo ontwaakt tot de werkelijkheid? Neo krijgt de mogelijkheid om alle vaardigheden die hij nodig heeft in zijn leven, te downloaden vanuit een soort supercomputer.

Wat als dit stukje science fiction uit de film de Matrix nu eens werkelijkheid is? Stel je eens voor dat het hetzelfde werkt in 'real life'. Je hebt de mogelijkheid om alle vaardigheden, die jij specifiek nodig hebt, waarbij er sprake is van een onuitputtelijke bron, die jou op het juiste moment, van de juiste personen, de juiste informatie, de juiste vaardigheden en de juiste gebeurtenissen voorziet.

Dit betekent dat sommige mensen en wellicht iedereen in staat zijn om zijn / haar werkelijkheid te veranderen. Wat het veranderen van de werkelijkheid betreft, denk hierbij aan wetenschappers die revolutionaire ontdekkingen hebben gedaan die het leven van mensen veranderen en aan alle sporters die de fysieke grenzen van het lichaam steeds maar weer oprekken. Dit soort mensen zijn de zogenaamde architecten van de werkelijkheid. Zij laten zien dat het kan. Jij kunt dat ook, op jouw terrein, met jouw talent!

Interactie verstand en de omgeving

Waarschijnlijk heb jij ook die moment gekend, waarin je je eigen werkelijkheid creëert. Denk aan het moment waarop een persoon belt op het moment dat je net aan degene denkt. Dit verschijnsel wordt synchroniciteit genoemd. Wat maakt het dat de één dit wel ervaart en de ander juist helemaal niet? Het antwoord ligt in het holografisch Universum. David Bohm legt in zijn theorie uit dat de wereld een 3-dimensionaal hologram is, die door ons denken (ons verstand) is gecreëerd. Buiten ons denken is de werkelijkheid alleen pure energie en trilling. Dit blijkt ook als je maar diep genoeg inzoomt op de kleinste bouwstenen van materie. Vervolgens blijkt ook nog uit onderzoek dat die kleine bouwstenen reageren op gedachtes van mensen. Daarmee wordt verondersteld dat de werkelijkheid een constructie van ons denken is. We creëren dus letterlijk de werkelijkheid waarin we leven.

Gedachten creëren jouw werkelijkheid

Als dit werkelijk waar is, verklaart het waarom er mensen zijn met paranormale gaven, lichamelijke uittredingen, een bijna dood ervaring, psychokinese (= het op afstand bewegen van voorwerpen; denk aan de deelneemster "Kinetic" Jelle van het tv-programma Uri Geller), het placebo effect en mind-body healing. Wat als jouw wereld, jouw gedachten en jouw leven een functie is van je eigen persoonlijke hologram? Dan betekent dat, dat jij in staat bent om de werkelijkheid te veranderen! Wat zou je doen? Welke landen zou je bezoeken, met wie zou jij je leven delen, hoe zou jij je leven en de wereld veranderen?

Je bent een reality architect

Er zit een reality architect in jou! Het enige wat jij hoeft te doen is: ontwaken. Wees je bewust van jouw potentieel: jouw talenten en jouw missie. Doe vervolgens wat je te doen staat en creeër je leven, zoals jij dat wilt. Wees je wel bewust van je gedachten en je gevoelens. Jij trekt aan wat jij uitzendt. Zie je huidige leven als een spiegel voor wat je uitzendt en uitgezonden hebt. Bepaald vervolgens of je dit nog steeds wil. Zo niet, verander je gedachten en gevoelens.

Wees de architect van je eigen werkelijkheid!