zondag 27 januari 2013

Niet zeurenJe hebt een keuze. Wanneer je zeurt bereik je niets, anders dan dat je je emotioneel misschien lichter voelt. Wanneer je in het leven langs een situatie komt die je niet bevalt kun je gaan zeuren. Dit is echter de minst effectieve optie. Er zijn slechts twee effectieve manieren om met tegenvallende situaties om te gaan:

Iets doen om de situatie zo te veranderen dat het je wel bevalt;

Niets doen en accepteren dat de situatie is zoals hij is.

Dit is alles. Dit zijn de keuzes die je hebt. Ga je stappen ondernemen om de situatie te veranderen? Zo ja, prima. Zo niet, ga dan niet zeuren maar accepteer dat je de situatie niet wilt of kunt veranderen en dat het zal blijven zoals het is.21 Dagen Niet Zeuren

Veel mensen zeuren uit gewoonte. Misschien doe jij dit ook wel. Je klaagt en zeurt iedere dag omdat je dit simpelweg altijd doet, en omdat het op de één of andere manier toch prettig voelt. Je kunt de zeurgewoonte afleren door jezelf te dwingen 21 dagen niet te zeuren.

Vind je het een uitdaging om 21 Dagen Niet te Zeuren?

Gedurende 21 dagen draag je een speciale armband of elastiekje. Telkens als je zeurt moet je de armband of elastiekje naar je andere pols verplaatsen. Het doel is om de armband 21 dagen om dezelfde pols te houden, dus telkens als je zeurt moet je weer helemaal opnieuw beginnen! Op deze manier leer je jezelf snel af om te zeuren. Na 21 dagen heb je de zeurgewoonte als het goed is van je afgeschud, en ben je veranderd in een positiever en vrolijker mens! Ga de uitdaging aan met jezelf.