maandag 14 januari 2013

Samen zijn


Een jongen blijft laat op om wakker te zijn wanneer zijn vader thuis zou komen van zijn werk.

Als de vader thuiskomt, is hij verrast dat zijn zoon nog op is en vraagt wat er aan de hand is. De jongen vraagt aan de vader hoeveel hij per uur verdient. De vader is ontstemd: moet hij daarvoor zijn slaap laten? De jongen dringt aan en om van zijn gezeur af te zijn, noemt de vader een bedrag.

In plaats van te gaan slapen vraagt de jongen daarop aan zijn vader tien euro. De vader is opnieuw ontstemd: wat bezielt zijn zoon? Denkt hij alleen nog aan geld? Om van de jongen af te zijn en om te kunnen gaan rusten, geeft de vader hem het geld.

De jongen laat hem dan nog niet met rust. Hij neemt zijn spaarpot, haalt er een bedrag uit, legt het bij de tien euro die hij van zijn vader kreeg en zegt:

"Kijk vader, hier is zoveel geld als je in een uur verdient, mag ik hiermee een uurtje van je tijd afkopen, zodat we eens samen kunnen zijn en gezellig met elkaar praten?"

Hans Van Crombrugge - Zin in gezin

3 opmerkingen:

  1. ik kende deze al, maar bij sommige mensen is dit o zo waar

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helaas in de huidige tijd, zijn dat de kinderen die sip in een hoekje zitten te kijken, en waar het verhaaltje van toepassing is.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En dan nog... aandacht en liefde zijn onbetaalbaar.

    Love as Always
    Di Mario

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter