zaterdag 5 januari 2013

Sporten

Photobucket

Wil je meer voldoening halen uit je sport? Sta dan eens stil bij het meditatieve karakter van sport. Sporten is vaak een spirituele/ meditatieve aangelegenheid, maar dat hebben we niet altijd door.

Bij sport gaat het om discipline, doel, focus, concentratie en herhaling. Dit zijn elementen die ook terugkomen bij meditatie. Hardlopen, maar ook sporten als roeien, wielrennen, zwemmen en schaatsen zijn goede voorbeelden waarbij vooral de herhalingen van de beweging je in een tred, cadans of trance kunnen brengen.

Het gevoel dat je boven jezelf uit kunt stijgen, in het Hier en Nu bent, lichaam en geest in balans zijn en je je hoofd leegmaakt; dit zijn belangrijke elementen om je sport als spiritueel te ervaren.

Bij sport is niet alleen het lichamelijke van belang, maar juist ook het geestelijke deel. Zodra je die twee elementen goed in balans hebt, zul je bewuster de sportbeleving ervaren en je plezier in sport behouden en vergroten!

Photobucket

Aan de hand van het blogartikel van blogvriend Redstar lees hier artikel, heb ik gezocht op het net wat de beste redenen zijn om te gaan sporten.

10 redenen om te gaan bewegen

Je wordt fitter
Je uithoudingsvermogen neemt toe
Je zit geestelijk lekkerder in je vel
Je vetverbranding wordt beter
Je spierkracht neemt toe.

Je maakt nieuwe sociale contacten
Je kunt beter slapen
Je ervaart minder stress
 Je wordt leniger
Je slankt af.

Hoeveel redenen heb jij nodig?