maandag 25 februari 2013

Houden van jezelf


Houden van mezelf, ik heb het geleerd. Van mezelf leren houden met mijn beperkingen, beperkingen die mij niet weerhouden om ten volle van het leven te genieten. Die mij niet weerhouden om mezelf als volwaardig te zien.

Ik heb geleerd dat van mezelf houden niet betekent egoïstisch zijn, want als ik geen zorg zou dragen voor mezelf en mezelf niet zou waarderen zou ik niet over de energie en kracht beschikken om anderen graag te zien en er voor anderen te kunnen zijn.

Eén van de eerste dingen die ik heb geleerd is dat eigenliefde betekent zorg dragen voor jezelf. Dit houdt in dat ik mijn waardigheid als mens heb leren waarderen en respecteren met mijn fysieke, emotionele en mentale krachten en mijn beperkingen. Respect hebben voor je eigen gevoelens is zo belangrijk.

Houden van mezelf, ik doe het elke dag. Want als ik één ding heb geleerd dan is het wel dat de beperkingen die zij mij willen opleggen voor mij geen beperkingen hoeven te zijn. Want als ik zelf geloof in mijn eigen krachten, in mijn eigen mogelijkheden dan hoeft deze ingrijpende situatie mijn leven niet te controleren, ik wil zelf de controle hebben over mijn leven.

Elke dag opnieuw kom ik even thuis bij mezelf en luister naar mijn gevoelens. Elke dag opnieuw hou ik van mezelf en van het leven.

Houden van mezelf maakt het mij mogelijk
om met een groot hart te geven en te ontvangen.

6 opmerkingen:

  1. Had ik dit log nog niet gelezen... dus ik sloeg bij mijn vorige reactie de nagel op de kop hé?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wijze les is het zeker
    soms moeilijk om te leren en een vervolg te geven

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is lang moeilijk geweest dat te doen,
    maar nu ik eruit ben,
    laat ik het aanvaarden aan anderen over,
    te nemen of te laten ;-)
    Liefs ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Tja kon iedereen dat maar houden van zichzelf...en dan doorgeven aan een ander. Zou er veel minder ellende zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Diana,
    Mooie foto's, citaten en teksten van jezelf!
    Ik vind je blog zo prachtig, dat ik 'm aan mijn blogroll heb toegevoegd. Als je dat niet prettig vindt, laat je het me dan even weten?
    Groetjes Kakel

    http://kakelbont.freeweb.nl/?p=8364

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter