maandag 19 maart 2012

Zware en lichte energie


Ten eerste is er zware energie en lichte energie. Daar zit overigens geen waardeoordeel aan. Het zegt slechts wat over het trillingsniveau.

Zo bestaat onze aarde uit zware energie. De zwaartekracht is een vorm van zware energie. Het trillingsniveau ligt relatief laag. Ook de seizoenen hebben elk hun eigen trillingsniveau. De lente heeft het hoogste trillingsniveau, de winter het laagste. In de winter is er dus meer zware energie dan lichte. Hetzelfde geldt voor de zomer, lente en herfst. Geen wonder dat veel dieren een winterslaap houden en wij mensen vaak wat langer slapen in de winter dan in de zomer.

Zware energie zit ook in ons lichaam. Ons fysieke lichaam is zware energie, eigenlijk alles wat een 'vaste vorm' is, is zware energie. Daarom nemen wij ook vast voedsel tot ons omdat het ons vaste fysieke lichaam ondersteunt. Het wortel en de sacraal chakra zijn verbonden met alles wat zwaar is. We hebben het nodig voor ons fysieke leven hier op aarde. Het verbindt ons met Gaya, onze moeder, die ten grondslag ligt aan al de levende wezens en minerale stoffen op deze planeet.

Er is ook lichte energie. Gedachten zijn vele malen lichter dan onze fysieke lichamen. Lucht is lichte energie. Water zit er tussen in. De zon is lichte energie en daarmee ook vuur. Alle transcedente ervaringen die mensen hebben, zijn lichte energie, net als onze Ware Zelf en ziel, onze connectie met het Al.

Engelen en andere lichtwezens bestaan uit lichte energie. Zij hebben geen fysiek lichaam, maar bestaan uit pure energie, wat lijkt op licht. Vandaar de naam lichtwezens. Na de dood, die niet bestaat, maar het einde van ons fysieke leven op aarde betekent, blijft onze lichte energie bestaan. De zware energie, ons lichaam, keert terug in de schoot van onze moeder Aarde. Wij hebben onze lichamen te leen om op aarde te doen wat we te doen hebben. En we hebben allemaal een doel meegekregen nog voordat wij geboren werden.

Zware en lichte energie zijn prachtige verschijnselen van de perfectie van het Universum. Ze werken in beginsel harmonieus samen om ons leven hier op aarde überhaupt mogelijk te maken en, niet in het minst onbelangrijk, te genieten van leven, dus van aanraken, voelen, eten, zien, horen, al onze primaire vermogens. Ik heb eens gelezen dat God het prachtig vindt om te kunnen voelen met jouw vingertoppen, te proeven met jouw tong en mond, te ruiken met jouw neus en te zien met jouw ogen. Ik sluit me hier graag bij aan. Dat heet verwondering over het wonder dat leven heet.

Waarom is ons leven dan geen paradijs? Omdat we het vergeten zijn en alle vormen van energie gelabeld hebben, een naam hebben gegeven, een waardeoordeel hebben gegeven. Concepten, namen en oordelen komen uit onze kleine geest, ons denken. Denken is een prachtig middel om datgene wat niet begrepen kan worden te begrijpen. Men vergeet echter dat het een hulpmiddel is en niet de waarheid of werkelijkheid zelf. De werkelijkheid kan alleen ervaren worden door geest, gevoel en intuïtie in te zetten om vervolgens een kruisbestuiving te laten plaatsvinden. Met andere woorden: iets, wat dan ook, een naam geven is de waarheid verhullen, verkleinen, onwaar maken. Dat noemen ze in de grote mystieke stromingen de illusie. Plato begreep dit ook al, zo'n tweeduizend jaar geleden.

Wat heeft het paradijs met energie te maken?

Ik heb veel gemediteerd uit pure noodzaak. Mijn leven was een hel in plaats van een paradijs. Ik heb als gevolg hiervan veel gemediteerd op energie. Dat noemde ik toen nog geen energie, maar bijvoorbeeld woede, angst, geluk en liefde. De basisvraag van mijn meditaties was: waarom ervaar ik woede en angst in plaats van geluk en liefde? Waarom leef ik in een hel en niet in het paradijs? Door deze vragen te stellen leerde ik iets meer over energie, zwaar en licht, en hoe wij het leven ervaren.

Alle gevoelens die wij hebben zijn energie. Woede, angst, liefde en geluk zijn vormen van energie met een verschillend energieniveau. Je kunt ze bijvoorbeeld via een meditatie gewoon bekijken zonder dat de gevoelens jou overnemen, gaan regeren. Ze kunnen je alleen gaan regeren, gaan beheersen als je ze een naam geeft waaraan een oordeel is verbonden, zoals woede. Woede wordt gezien als niet goed en daarmee afgewezen. Een afwijzing van iets is een ontkenning van het Universum zelf. Daarmee blokkeren we onze connectie met het Al en voelen we ons ongelukkig, boos of angstig.

Qua trillings energie lijken angst en liefde heel veel op elkaar. Ik ben hier nog niet helemaal uit, maar ik heb het vermoeden dat dezelfde vorm van energie is maar dat het alleen anders gelabeld wordt door ons. Hetzelfde geldt voor woede en handelen uit eigenwaarde, ook wel gepast of wijze actie genoemd in het Boeddhisme. Een ander inzicht is het inzicht dat positieve labels die wij gevoelens opplakken eigenlijk net zo werken: onvoorwaardelijke liefde wordt dan voorwaardelijke liefde, puur en hemels geluk (Zijn) wordt dan geluk dat we buiten ons Zelf zoeken. De kleine conceptuele vormen van zowel woede, angst, liefde en geluk zijn dan als het ware de schaduwen in Plato's grot.

Het feit dat we zo'n rotzooi van onze levens en de aarde hebben gemaakt, komt door de dominantie van het denken. We prefereren één vorm van energie (gedachten) boven de vele andere energieën die er bestaan. We hebben ons hele systeem om de ratio heen gebouwd en nu wordt duidelijk met welke desastreuse gevolgen: bio-industrie, gentechnologie, chemische industrie, farmaceutische industrie, het neo liberalisme en de roofbouw op de aarde. Tevens wordt duidelijk met welk een arrogantie het denken, het ego, denkt de aarde en ons mensen te kunnen controleren.

De stappen naar een paradijs op aarde begint met het erkennen dat alles uit dezelfde intelligente energie bestaat. Deze intelligente energie kent vele vormen, zware en lichte vormen, krachtige en meer subtiele vormen. Door te beseffen dat ons denken slechts één van de vele vormen van energie is, doet ons besluiten de waarheid te leren kennen door gebruik te maken van al onze vermogens, dus ook intuïtie, transcedent bewustzijn of eenheidsbewustzijn en gevoelens. Deze vormen van bewustzijn staan ons allen ter beschikking. Telepathie, helderziendheid, contact met lichtwezens, aura's zien, energetische helingsvormen en andere verlichtingservaringen. Daar hoort overigens ook ons verstand bij. De ratio kan een prachtig hulpmiddel zijn. Zo gebruik ik het nu om mijn waarheid op te schrijven en gebruik jij je verstand om dit stuk te kunnen lezen. Het begrijpen van dit stuk doe je echter met al je kwaliteiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter