maandag 16 juli 2012

Alles is liefde


Een onmogelijke liefde en de pijn die het je doet.

Wat is liefde? Moet alle liefde ook daadwerkelijk beantwoord worden? Doet onmogelijke liefde pijn? Moet liefde altijd goed voelen? Wat geef jij voor antwoord op deze vragen? Waar komen jouw ideeën en meningen over liefde vandaan?

We hebben geleerd dat liefde ook pijn kan doen. Dat hebben we kunnen zien op tv, in films, in boeken, sprookjes, tijdschriften en in oude verhalen. Neem het verhaal van Romeo en Julia, zij kunnen niet zonder elkaar leven en sterven liever.

En welke verhalen ken je van je ouders of vrienden, wat heb je geleerd op school? Dat zijn allemaal aannames. Ideeen die anderen hadden en die jij maar simpelweg hebt overgenomen.

Is het echt zo dat liefde pijn kan doen?

Echte liefde doet geen pijn. Liefde is een heerlijk, warm gevoel. Het kan juist heerlijk voelen, de gedachte dat er iemand op de wereld is die van jou houdt en waar jij van houdt. Liefde is nooit onmogelijk of onbereikbaar want uiteindelijk is alles liefde en liefde is er altijd. Jouw gedachtes en aannames over liefde, die kunnen wel pijn doen want die komen voort uit angst.

'Ik ben niet goed genoeg, ik voel me schuldig, ik ben bang'. Dit zijn allemaal beperkende overtuigingen die vaak voorkomen uit aannames. Jouw aanname is dat liefde ook pijn doet. Dat is niet de juiste gedachte. Die komt niet werkelijk uit je Zelf.

Denk opnieuw en kies opnieuw. Liefde is prachtig. Accepteer de situatie en zegen deze. Wees dankbaar voor alle liefde in je leven, voor je kinderen, voor jezelf, voor je man.

Zeg nooit NEE tegen liefde.

Denk opnieuw! Denk gedachtes die bevrijdend zijn en alleen het hoogste goed van jezelf bevatten. Alleen dan kan de werkelijke JIJ opbloeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter