zaterdag 7 juli 2012

De ontspannende kracht van het bos


In de natuur kun je helemaal tot rust komen, maar de natuur laadt je ook op. De natuur heeft een grote invloed op ons. Na een flinke wandeling in de natuur ben je zowel tot rust gekomen als opgeladen. Heb je last van spanning of emoties? Ga dan eens alleen het bos in. Laat je gedachten los, wees eens echt helemaal aanwezig. Voel de grond onder je voeten. Ruik de boslucht, adem zuurstof in. Voel de levenskracht door je lijf stromen en laat alle spanning/boosheid/verdriet los.

Het bos zuivert je energieveld. Alles wat leeft heeft een energieveld om zich heen, een aura. Jij dus ook. Je kunt het misschien niet zien, maar als je erop let kun je het wel voelen. Maar het is zo normaal voor je dat het je niet meer opvalt. Een gedeelte van dit energieveld is 'magnetisch' en trekt energieeën uit de omgeving aan, zoals een magneet ijzer aantrekt als dat binnen zijn 'energieveld' komt.

Alles is energie.

Emoties, gedachten, pijn, spanning, zorgen, verliefdheid en boosheid zijn op een bepaald niveau gewoon energie. Als mensen bij elkaar zijn kunnen ze via het energieveld emoties overnemen van de ander. Sommigen zijn daar gevoeliger voor dan anderen. Bijvoorbeeld na een gesprek met een negatief of depressief persoon kun je je moe of leeg voelen. Hij heeft zich bij jou opgeladen en jij bent na afloop leeg. Maar het is juist heerlijk opwekkend om naast iemand te zitten die verliefd is. Die straalt positiviteit en vrolijkheid uit, en daar krijg jij dan wat van mee. En in de wachtkamer van het ziekenhuis word je alleen al zenuwachtig van de emoties van andere patiënten. Sommige mensen geven jou hun ellende. Ze willen niet alleen hun verhaal kwijt, maar laten jou ermee zitten. En sommigen zijn zo nadrukkelijk aanwezig dat jij na afloop echt even tot jezelf moet komen. Dat zijn allemaal energie-wolkjes die in je aura kunnen blijven plakken. Ook je eigen emoties kunnen veel te lang blijven hangen. En zit je de hele dag op kantoor, tussen de computers? Ook computers en keukenapparaten stralen energie uit. Jouw energieveld pikt dat op en houdt het vast. Omdat het magnetisch is laat het niet zomaar los.

Ook het bos heeft een energieveld. Als de bomen kaal zijn voel je er minder van, maar als de bomen in blad staan kun je het voelen als je erop let. Een gezonde boom heeft een sterk, gezond aura, vol levenskracht, vol frisse en zuiverende energie. Een heleboel bomen bij elkaar maken een groot, krachtig energieveld. En dat energieveld gaat een heel eind de grond in, omdat de wortels van de boom zo ver de grond in gaan. Zodra je het bos binnengaat wordt jouw aura ontladen. Alle opgepikte energieeén stromen weg en je energieveld stroomt vol met zuivere frisse bos-energie.

Het enige dat je hoeft te doen is 'ervoor open staan'.

Wees je bewust dat het gebeurt, laat het gebeuren, zie het gebeuren! Visualiseer dat jouw spanning, jouw verdriet, jouw boosheid door de aura van het bos wordt meegenomen. Als je je niet helemaal lekker voelt wordt je energieveld, je aura, kleiner. Zodra je het bos inkomt kan je aura uitdijen tot zo groot als je maar wilt. Want het bos voelt goed, gezond, veilig. Er is hier geen straling, geen drukte, geen negativiteit waarvoor je je moet afsluiten. Laat je gedachten los. Denk je aan kantoor dan ben je niet in het bos maar op kantoor.

Wacht niet op mooi weer want in het bos is het ook mooi als het mistig is, als het waait, als het zachtjes regent, zelfs bij een stevige regenbui. Ga het liefst alleen. Sta even stil voordat je het bos binnengaat, neem de tijd om het verschil te voelen. Loop wat langzamer, bewuster dan normaal en voel de grond onder je voeten. Besef dat je loopt op Moeder Aarde, dat de wortels van de bomen onder je voeten door de grond hun weg vonden. Luister naar de geluiden van het bos, en je gedachten zullen stoppen. Dan hoor je elk geluidje, dan ben je je bewust van elk ritselend blad. Dan ben je helemaal aanwezig.

Als je met de rug tegen een grote boom gaat staan voel je de energie van de boom langs de stam stromen. Voel zelf maar eens; stroomt het omhoog of omlaag? Bomen knuffelen doe ik niet, maar als ik rugpijn of hoofdpijn heb wil het wel eens helpen de pijnlijke plek tegen de stam te leggen en de pijn met de energie van de boom mee te laten stromen. Soms voel je dat je emotioneel wordt, de spanning komt eindelijk los en je kunt je tranen laten stromen. Laat ze dan ook stromen. Ben je klaar met je boosheid of verdriet? Voel dan dat je helemaal Hier en Nu aanwezig bent, voel dan nog één keer die emotie, en stel je voor dat je die in de aarde laat wegzakken. Heel diep. Hoe dieper hoe beter. Moeder Aarde neemt het van je over.