donderdag 5 juli 2012

Sleutels tot bewustwording

Neem je zelf als onsterfelijk aan, het leven is eeuwig. Hef tijd en ruimte op (voorwaardelijk) en word "onvoorwaardelijk" zodat je volledig van je zelf en iedereen kan houden.

Zelfverantwoordelijkheid

Alles wat je verwacht komt naar je toe. Negatieve verwachtingen trekken negatieve dingen positieve verwachtingen trekken positieve dingen aan om het te bevestigen. Het is een wet van aantrekking. Je krijgt wat je uitstraalt, maak er op een goede manier gebruik van om je eigen dromen te scheppen en laten uit te komen.

Zelfkennis = Godskennis

Leer je zelf kennen tot in de puntjes. Praat met je lichaam, voel met je hart, ken je angsten en leer ze te beheersen, weet hoe je denkt en voelt, wees bewust van wat je uitstraalt. Vang je trillingen op en je krijgt toegang tot het Godsbewustzijn.

Verwondering, het levende kind. Verwonder je als een kind en laat je hart opspringen. Kijk met nieuwe ogen en luister met nieuwe oren en laat je verwonderen. Leer klein en stil te worden, krijg de ogen van een kind, zodat je daarmee kan kijken en alles nog even wonderlijk vind.

Aanvaarding en vertrouwen

Besef dat je alles al reeds gepland hebt voor je geboorte, en dat je nu enkel uitwerkt wat je kwam doen. Alles is zoals het moet zijn, je koos wel de juiste ouders, je koos wel de juiste levensweg, en thema's. Begrijp dat je een Hogere Zelf hebt die toegang heeft tot hogere dimensies, en dat die Hogere zelf jou begeleid. Wees bereid alles te aanvaarden wat je zelf op je weg geplaatst hebt.

Er is geen goed en kwaad

Er zijn dingen die gebeuren om je uit de "onwetendheid" (duisternis) te duwen, en ja soms zijn die minder prettig, maar daarom niet minder waardevol. De ware natuur van goed en kwaad vindt men in de natuurwetten, en niet in de moraal. Houd je niet meer bezig beiden te scheiden, maar verenig ze en overstijg de dualiteit in je leven. Aanschouw het geheel.

Loslaten en overgeven

Laat alles los wat niet bij jou hoort, en wat je meer belemmert dan goed doet. Geef jezelf over aan je eigen Hogere Zelf, die weet het beste hoe het met je verder moet; Als je je durft overgeven dan "beheers" je niets meer en kan alles in "waarheid" naar je toe komen. Beheersing misvormt alles, en buigt de stroom om.

Plan niets, leef je stroom

Probeer zo weinig mogelijk nog te plannen (zover het mogelijk is) en volg volledig je intuïtie. De dingen en dagen vullen zich vanzelf in. Stroom mee met de dingen die je tegenkomt, volg je eigen symbolische weg, en vul hem met wonderbaarlijke waarnemingen. Volg je eigen droom, verander niet van koers voor een ander. Dan ben je puur en echt wie je bent en vanuit dat punt kun je anderen helpen.

Herinner je eigen goddelijkheid

Alles heeft het bewustzijn van God in zich, ook jij. Als je jezelf bent ,dan ben je die bepaalde uitdrukking van het goddelijke en ben je "waarheid".

Streef naar "Zijn"

Hou je niet langer bezig met wat je wil hebben, of wat je moet doen, maar stel je steeds de vraag : wat wil ik "zijn" ? en "wie ben ik " Vraag niet , wat zal ik doen? Vraag je liever af: wat je wil bereiken door iets te willen doen ... omdat je iets wil ZIJN ... stel je de vraag: "wat wil ik zijn?" En weet dan dat je het al allemaal bent. We hoeven niets te doen, of te willen, het zijn maar dingen die "je rond het paaltje heen laten rennen" zeg: "ik ben "vermijd "willen" en "moeten", ze zijn voorwaardelijk, houden je gedachten bezig en misvormen je waarheid; Weet dat je al uniek en perfect bent.

Ik ben jou - jij bent mij

We zijn allen dezelfde, ieder een andere versie van elkaar. Als we in een ander mans vel zouden kruipen, dan zou je nog steeds jezelf als jouw aanvoelen. De verpakking zal anders worden maar je innerlijke zelf blijft het zelfde. En niet als de ander. Als je naar een ander kijkt zie je alles wat jij niet bent, maar ook het gene wat jij wel bent. Anders kan je nooit zijn wat je nu wel bent. Leer te zien als je naar een ander kijkt je eigenlijk naar je zelf kijkt, maar dan van het gene waar je vanzelf niet bewust van was. Vaak zijn de kanten die je niet mag bij de ander jouw zwakke punten waar je je onbewust zelf aan ergert. Dit noemt met ook wel spiegelen.