donderdag 23 augustus 2012

Haal het beste uit jezelfFocussen op waar je goed in bent

Kijken naar het positieve. Maar toch focussen we vaak op het verbeteren van dingen waar we niet goed in zijn. Waarom zorgen we niet juist dat we nog beter worden in hetgeen waar we al goed in zijn?

Vaker luisteren in plaats van praten

De mensen om je heen hebben veel meer interessante dingen te zeggen dan je zou verwachten. Hou eens je mond en kijk wat de anderen te zeggen hebben.

Dingen doen die je eigenlijk niet durft

Door dingen te doen die je eigenlijk niet durft krijg je een veel breder beeld van de situatie en bedenk je misschien wel dat het helemaal niet zo eng is.

Vaker zomaar een cadeautje geven

Iets wat iedereen eigenlijk zou moeten doen. Omdat het geven en krijgen van cadeautjes eigenlijk veel leuker is dan we beseffen. En we mogen best wat vaker laten zien aan de mensen waar we om geven dat we om ze geven.

Schrijf een stuk over jezelf

Stel nou dat er een stuk zou moeten komen over jou in de krant, en ze vragen jou om dat te schrijven. Wat zou je dan schrijven? Een goede manier om jezelf beter te leren kennen.

Lees boeken over succesvolle mensen

Een goede inspiratiebron, en een goed voorbeeld voor jou, hoe jij het ook zou kunnen doen.

Geef je fouten toe

Zorg dat je vaker toegeeft als je een foutje maakt, iedereen maakt weleens een foutje. Maar de mensen die toegeven dat ze fout zaten zaten toch net is iets minder fout.

Bedenk wat je wilt bereiken

Denk eens goed na wat je precies wilt bereiken in je leven. Goed om erover na te denken, zodat je daar heen kunt leven.

Neem vaker een risico

Wat kan er fout gaan als je een risico neemt? Je kan voor gek staan, je kan iets verpesten, of nog iets anders. Maar weet je, je moet er vanuit gaan dat mensen alleen de positieve dingen onthouden. Iets vaker een risico is veel interessanter dan altijd op safe spelen.

Laat een reactie achter

Zorg eens vaker dat je je mening laat weten op het web. Het kan geen kwaad om ergens te reageren waar nauwelijks gereageerd wordt, iemand moet de eerste zijn. Aardig voor degene die het geschreven heeft, en goed om na te denken en het te verwoorden.

Meer opruimen

Zorg dat de plek waar je leeft altijd fijn opgeruimd is, dit geeft meer rust. Een rommeltje in je kamer betekent een rommeltje in je hoofd.

Stop met multitasken

Multitasken zorgt ervoor dat je alles tegelijk doet, maar uiteindelijk kost het veel meer tijd. Zorg dat wanneer je één ding doet, je het ook echt bij één ding houdt.

Maak nieuwe vrienden

Altijd dezelfde vrienden kan geen kwaad, dat is juist heel erg fijn. Maar het is ook verfrissend om eens nieuwe mensen te ontmoeten en te leren kennen.

Kijk eens een motivatie video

Typ op youtube eens iets met motivational video in. Je staat versteld van de mooie motiverende en inspirerende filmpjes je daar kunt vinden.

Ga meer lezen

Lezen is de manier om jezelf steeds weer nieuwe dingen te leren. Daarnaast is lezen ook nog eens ontspannend.

Kijk minder tv

Wat is er nuttig aan tv? Niet heel veel. Het is practischer om te volgen wat je wilt volgen, en verder niets. Voor ontspanning kun je gewoon een filmpje of een serie pakken, maar doelloos zappen is niet nuttig. Je houdt opeens veel meer tijd over.

Accepteer fouten

Ze zijn al gemaakt, je kunt er niets meer aan doen. Blijven hangen in het verleden heeft geen zin. Zorg dat je leert van fouten.

Streef naar beter, niet naar perfect

Om het maar even duidelijk te maken: Perfectie bestaat niet, alleen bij Barbie. Daarnaast is perfectie ook nog eens verschrikkelijk saai. Zorg dat je beter wordt, dat je jezelf overtreft.

Leer problemen van meerdere kanten bekijken

Wanneer je een probleem hebt, bekijk je dat meestal niet van alle kanten. Bekijk het eens van een totaal onwaarschijnlijke kant. Het is soms verrassend hoe makkelijk je zo bij oplossingen kunt komen.

Stop met volgen, ga je eigen weg

Stop met het volgen van andere mensen. Je hoeft niet te zijn zoals de rest, jij bent anders. Er bestaat niemand die dezelfde weg moet bewandelen als jij.

Geef elke dag een compliment

Door elke dag minstens een iemand te complimenteren kijk je naar wat er wel goed is aan een persoon. Kijk je naar het positieve in mensen. Daarnaast is het ook nog eens fijn voor deze persoon.

Stop met energieverspillen

Besteed je energie in belangrijke zaken, niet in onbelangrijke zaken. Besteed het nuttig.

Doorbreek standaard patronen

Heb jij bijvoorbeeld 's ochtends een standaard ritueel, doe het dan eens helemaal anders. Ga eerst eten en doe daarna je make up.

Sta vroeger op

Wanneer je vroeger opstaat lijkt je dag veel langer, en misschien is dit ook wel waar. 's ochtends heb je veel minder afleiding, dus kun je veel meer nuttige dingen doen.

Leer negeren

Irritante huisgenoten? Vervelende kinderen in de trein? Heel erg storend. Maar wat nou als je hier niet meer op zult letten? Dan hoef je ook hieraan je energie niet meer te verspillen.

Koop iets wat je al lang graag wilt hebben

Zit je al heel lang met een bepaald iets in je hoofd, iets wat je normaal niet zou kopen. Iets wat je gewoon heel graag wilt hebben? Doe eens gek en koop het gewoon!

Lach meer, vaker en harder

Hier is geen toelichting voor nodig. Lachen is gezond.

Zijn is belangrijker dan hebben

Een goed voorbeeld: Mooi zijn is beter dan iets moois hebben, goed zijn is beter dan iets goeds hebben. Je eigenschappen zijn veel belangrijker dan je bezittingen.

Luister naar kritiek

Wanneer iemand je kritiek geeft, luister daar dan ook naar. Kritiek is meestal goed bedoeld, doe er je voordeel mee.

Leef vandaag

Leef in het Nu. Je leeft vandaag, niet morgen en ook niet gisteren, niet vorige maand en ook niet volgende week. Denk alleen aan vandaag, maak van vandaag een fantastische dag!

Droom groot

Er is niets dat je niet kunt bereiken, je mogelijkheden zijn oneindig.

Stop met het verbergen van je onzekerheden

Er zijn geen dingen waar je onzeker over hoeft te zijn, wie weet kun je zelfs gebruik maken van het hetgeen waar jij onzeker over bent. Hoe dan ook, je hoeft niets te verbergen.

Ga verder dan je normaal zou gaan

Ren eens wat verder dan hoe ver je eigenlijk zou gaan. Doe eens extra hard je best op je werk, hoe je het normaal niet zou doen. Ga verder dan ooit op je werk. Blijf jezelf pushen.

Sta eens stil bij het moment

Je leeft Nu, je bent er Nu, kijk eens om je heen, luister eens wat je hoort, voel waar je bent, en besef dit. Eigenlijk is alleen leven in het Nu al geweldig.

Stop liefde in de dingen die je doet

Doe de dingen die je doet met liefde, denk daar eens bij na als je met iets bezig bent. Als je geen liefde voelt bij wat je doet, doe het dan niet.