maandag 29 april 2013

Afscheid


Wij nemen op de kruising afscheid van elkaar.
Jij neemt jouw vreugde en problemen met je mee,
ik de mijne.
Alleen kijk ik mijn weg af.
Ieder vervolgt zijn eigen weg.

De wegen van mensen die iets bijzonders met elkaar delen, kruisen elkaar maar al te kort. Dat verandert niets aan de waarden van die perioden. We kunnen profiteren van de mogelijkheid elkaar te ondersteunen en dingen uit te wisselen, op een manier die voor beide partijen iets oplevert.

Steeds als wij van de ander ontvangen, geven wij ook iets terug. Dat is wezenlijk. Niemand kan leunen op een ander of verwachten dat iemand anders hem draagt.

Samen zijn, hoe lang of kort de reis ook duurt, betekent samen optrekken, zonder afhankelijk te zijn of te worden van elkaar.

Er kunnen geen verplichtingen zijn.

Als je iemand ergens bij wilt helpen, doe het dan zonder aarzelen, zonder een beloning te verwachten. Als er iets is wat je wilt leren en een metgezel kan het je voordoen; open je, luister, kijk en leer. Niemand bezit kennis, zij wordt vrij uitgewisseld en gedeeld.

Afscheid nemen is inherent aan alle ontmoetingen.
Niets duurt voor altijd.

Vergankelijkheid geeft prikkeling aan het leven.

Iedereen is voor zichzelf verantwoordelijk,
iedereen kiest voor zijn eigen geluk.

Je kunt alleen je eigen weg bewandelen.

365 dagen Tao
Den Ming-Dao, 1992

5 opmerkingen:

  1. afscheid nemen...doet altijd wat pijn

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ha die Diana
    je zal in mijn schrijven op het blog ook iets van een afscheid gelezen hebben , ja er was een tijd dat ik het heel zwaar had , ik ben er nog
    ja dat is zeker een rot ziekte en inderdaad , toen ik het plezier in fietsen terug vond , kon ik zo mooi de conditie wat bij spijkeren
    wens je een fijne dag

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beetje op Beatrix gericht?

    Morgen waarschijnlijk citaten over ......komen?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo D.,
    Dalí had het bij het rechte eind, wanneer hij zegt dat afscheid nemen tezelfdertijd de geboorte is van een herinnering. Zo blijft iemand waarvan men afscheid neemt tenminste voortleven en is er eigenlijk niet echt een definitief afscheid.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter