maandag 6 januari 2014

Wees jezelf


Het klinkt zo makkelijk. Ik zal de eerste zijn om toe te geven dat ik in het verleden van alles heb gedaan voor andere mensen, zodat ze mij niet afwezen. Ik hield mijn mond dicht als ik mijn mening kon geven. Ik deed me anders voor. Ik dacht na over hoe ik zou handelen bij andere mensen en heb dingen gezegd om aandacht te krijgen. Met andere woorden: Ik was mezelf niet meer en was iemand anders aan het behagen.

Wat doe je dan?

Je haalt jezelf naar beneden en eigenlijk lieg je ook nog tegen de andere persoon. Je bent tenslotte op dat moment niet jezelf. Je doet je voor als iemand anders, je speelt een rol.

Het antwoord is simpel maar ook lastig: wees gewoon jezelf. Het mooiste wat je kan worden is jezelf! Zet een punt achter om jezelf naar beneden te halen om iemand anders te behagen! Wees wie je bent al ben je anders dan de meeste mensen. Wat maakt het uit als je gek doet, een maatje meer hebt, etc ...? Niet iedereen zal je leuk vinden en dat is ook goed en kan je gewoon weer verder gaan.

Een valse identiteit aannemen om de goedkeuring te krijgen is het ultieme verraad naar jezelf toe. We doen het omdat we houden van goedkeuring van andere mensen. Je bent een fundering aan het maken op drijfzand.

Stop met je druk te maken wat andere mensen van je denken en wees jezelf. De juiste personen zullen in je leven blijven en heb de moed, helderheid en zelfliefde om de verkeerde mensen te laten gaan. Er zullen weer andere mensen in je leven komen.

Wees gewoon jezelf!