dinsdag 25 februari 2014

Volg je hartSteeds vaker zie je het voorbij komen; het woord bliss. Je zit jezelf nu af te vragen wat het nu eigenlijk is en deze video legt het uit. Je kan hem hier bekijken, samen met uitleg.Follow your bliss is een term bedacht door wijlen Joseph Campbell (hoogleraar, schrijver en grondlegger van de studie van de vergelijkende mythologie).

Simpel gezegd, volg je gelukzaligheid betekent, ga dat doen waar je je toe geroepen voelt. Ga dat doen wat je vreugde brengt.

Als je jouw bliss volgt, zorg je ervoor dat je op een pad komt dat speciaal voor jou bestemd is. Een pad dat op jou wacht om ontdekt te worden. Zodra je op je spoor zit, dan voel je dat door je hele lichaam. Alsof er ineens een groot licht aangaat.

Hoe kun je dit gelukzalige gevoel bereiken?

Door goed naar je hart te luisteren. Daar zitten alle antwoorden, alle wijsheid, in verscholen. Welke baan past bij jou? Welke partner? Waar wil je wonen? Al deze antwoorden liggen verscholen in de rust, de stilte. In de wijsheid van jouw hart.

Hoe kan ik blissful worden?

Er zijn diverse mogelijkheden. Mediteren is bijvoorbeeld een belangrijke. Maar ook spelen is uitstekend! Dansen, zingen, jezelf creatief uiten, schrijven. Uiteindelijk gaat het erom dat jij uitzoekt waarvan jij in vervoering raakt. Dat doe je door met aandacht te leven.

Veel mensen geloven dat "follow your bliss" betekent dat je kunt doen wat je wilt. Maar het is echt niet zo simpel. Als je je realiseert dat God de werkelijkheid ervaart door de ogen van een mens, en je beseft dat alles één is, zal het volgen van je geluk niet vanuit een egoïstisch perspectief, maar vanuit een perspectief van eenheidsbewustzijn zijn.

Daarom doe dat wat je gelukkig maakt, maar op een manier die nuttig is voor de wereld, of in ieder geval niet destructief is voor de wereld. Doen wat je gelukkig maakt, ondanks wat de maatschappij denkt.

Wat de norm is, is niet per se goed,
alleen een concept bedacht door de mens.

Dit gaat terug op vragen over alles, en het vinden van de waarheid voor jezelf - niet simpelweg volgen wat de media je vertelt dat belangrijk of wenselijk is.

Think about the box en wees een schepper. Maak muziek, kunst, filosofeer, leer en heb lief. Denk na over hoe je je talenten kunt gebruiken en wat je gelukkig maakt en de wereld te veranderen!