dinsdag 18 februari 2014

Wat zou ik anders hebben kunnen worden?Hij was verbitterd en gemeen, een alcohol- en drugsverslaafde die zichzelf enkele malen bijna het leven benam. Nu zit hij voor de rest van zijn leven in de gevangenis vanwege de moord op een cassiere van een slijterij die "hem in de weg stond".

Hij heeft 2 zonen, die een kleine elf maanden na elkaar geboren zijn. Van hen groeide er één op om "net als zijn vader" te worden: Een drugsverslaafde die leefde van stelen en het bedreigen van anderen, totdat ook hij de gevangenis in ging vanwege een poging tot doodslag.

Met zijn broer daarentegen is het heel anders gelopen: een man met drie kinderen die geniet van zijn huwelijk en echt gelukkig lijkt te zijn. Als regionale bedrijfsleider van een belangrijke nationale onderneming vind hij zijn werk zowel uitdagend als bevredigend. Hij is lichamelijk fit en is niet verslaafd aan alcohol of drugs. Hoe kan het zijn dat deze twee jonge mannen zo verschillend zijn gebleken, terwijl ze in bijna dezelfde omgeving zijn opgegroeid?

Aan beiden wordt persoonlijk gevraagd,
zonder dat ze het van elkaar weten:

Waarom is je leven zo geworden?

Verbazingwekkend genoeg geven ze beiden
precies hetzelfde antwoord:

"Wat zou ik anders hebben kunnen worden
met zo'n vader?"


Conclusie

Vaak worden we verleid om te geloven dat gebeurtenissen ons leven leiden. En dat onze omgeving ons heeft gevormd tot wie we vandaag zijn. Er is nog nooit een grotere leugen verteld. Het zijn niet de gebeurtenissen in ons leven die ons vormen, maar onze overtuigingen van wat deze gebeurtenissen betekenen.

Bron: Awaken the giant within
Anthony Robbins