zaterdag 12 april 2014

Kijk eens anders


Au! Waarom reageert de ander zo vijandig, zo onverschillig, of boos? Ik ben geneigd de tegenaanval in te gaan. Maar levert dat wat op? Was het de bedoeling van de ander om zo te reageren, of zit er meer achter? In plaats van te oordelen probeer ik de goede intentie te zien.

Er was eens een hele gemene heks, die iedereen pijn wilde doen. Iedereen was bang voor haar en probeerde haar te doden, maar ieder die dat probeerde, veranderde in steen.

Toen was er een hele slimme prins, die wist dat als hij hetzelfde zou doen als al die anderen hadden gedaan, hij ook in steen zou veranderen. Daarom besloot hij het totaal anders aan te pakken. In plaats van een gewelddadige benadering koos hij ervoor om het tegenovergestelde te doen. Hij benaderde haar met heel veel zorg en heel veel liefde. De heks had dit nooit verwacht en reageerde totaal verrast. Ze werd zelfs nieuwsgierig naar deze prins. En ze nodigde hem uit in haar huisje.

Eenmaal binnengekomen zag de prins al gauw dat de heks heel veel pijn had van een enorme doorn in haar rug. De prins haalde de doorn eruit en toen de pijn weg was veranderde de heks in een hele mooie prinses.