donderdag 12 juli 2012

Alfa

Het Orakel van Delphi, dat door inademen van bepaalde gassen een veranderde bewustzijnstoestand onderging en daardoor inzichten kreeg vanuit andere dimensies. De trance reizen van de Sjamaan. En niet te vergeten de moderne technieken om een alfa of theta hersengolfpatroon te bewerkstelligen, om zo informatie door te channelen vanuit andere dimensies. Belangrijk is de gewijzigde bewustzijnstoestand die men tot stand brengt, met of zonder hulpmiddelen, bewust geactiveerd of spontaan.


Trance is een toestand die je kunt vergelijken en of ervaren dat je zo geconcentreerd bent met het lezen van een goed boek, of naar het kijken van een film. Je bent zo meegenomen door het geen je doet dat je niet meer word afgeleid door je omgeving. Het is goed te vergelijken met dagdromen. Trance is een combinatie van ontspanning en geconcentreerde aandacht, waarin contact word gemaakt met het onbewuste. Op deze wijze kom je gemakkelijker in contact met je oude emoties zoals: boosheid, verdriet, angsten, of gedachten die het leven beperken of blokkeren.

Als je in trance bent is je aandacht zeer scherp naar binnen gericht, op zaken die op dat moment aandacht nodig hebben. Door deze bijzonder aandachtige toestand is het mogelijk informatie uit het onderbewuste op te roepen en ermee aan de slag te gaan.

Alfa is een gewijzigde bewustzijnstoestand. Het is verwant aan ontsnapping, meditatie en dromen. In alfa stelt je geest zich open voor niet normale vormen van communicatie zoals telepathie, helderziendheid en voorkennis. In deze toestand kunnen we ook uittreden en psychokinetische fenomenen ervaren,of mystiek visionaire informatie opvangen die via de 5 zintuigen tot ons komt. In alfa zijn de rationele filters die de gewone alledaagse werkelijkheid verwerken afgezwakt of opgeheven en de geest is ontvankelijk voor niet gewone werkelijkheden. Met andere woorden, in alfa ben je vatbaarder voor paranormale gebeurtenissen omdat je als ware in een andere werkelijkheid bent.

In alfa gaan vereist oefening. Er zou zelfs een heel boek alleen over alfa kunnen worden geschreven. Een gemakkelijke methode om in alfa te gaan ..., waarbij gebruik wordt gemaakt van kleuren en getallen. Het word Kristallen Aftellen genoemd.

Om in alfa te gaan moet je een rustig plekje opzoeken, je ogen sluiten en je diep in en uitademend ontspannen. Als je je ogen dicht hebt kijk je met je geestes oog. Je geestesoog (derde oog) zit tussen je wenkbrauwen iets omhoog. Waarschijnlijk gaan je ogen wild op en neer en draaien ze naar boven dit komt omdat je niet gewend bent om met je geestesoog te kijken naar een tijdje wordt dit minder en zal uiteindelijk verdwijnen.

Wanneer jij je goed in evenwicht en ontspannen voelt haal je jezelf in gedachten een leeg scherm voor de geest. Daarna visualiseer je op het scherm een rode zeven. Hou die even op het scherm vast en laat hem dan gaan. Breng vervolgens een oranje zes op het scherm. Hou vast en laat gaan. Tel de resterende kleuren van het scherm. Hou en laat gaan. Tel de resterende kleuren van het spectrum af: een gele vijf, een groene vier, een blauwe drie,  een indigo twee en violette één.

Deze kleurenreeks zie je in elke regenboog en in elke breking van het licht door een prisma. Ben je bij de violette één, tel dan omlaag van tien tot één om de alfatoestand te verdiepen. Zeg tegen jezelf:

Ik ben nu in alfa en alles wat ik doe zal accuraat en juist zijn, en zo is het.

Nu kun je iedere meditatie of helingsopdracht uitvoeren die je wilt. Je kunt op elk gewenst moment uit alfa komen. Je blijft in alfatoestand altijd de controle houden en je blijft je zelfs gedeeltelijk bewust van wat er in de kamer gebeurt. De deurbel of telefoon rinkelt nog steeds luid en duidelijk wanneer je het alfaniveau hebt bereikt. Je kunt nog steeds horen en denken. Je bent trouwens al bijna in alfa zodra je jou ogen sluit. Om weer omhoog te tellen veeg je wat je op het scherm hebt met je handen weg en daarna verklaar je jezelf volledig gezond door je hand met de palm omlaag ongeveer vijftien centimeter boven je hoofd te brengen. In een vloeiende beweging breng je dan je hand voor je gezicht, borstkas en buik omlaag terwijl je jou handpalm naar buiten keert en van je afduwt. Zeg: Ik genees mijzelf en verklaar mijzelf volledig gezond. Hiermee wordt elke eventuele schadelijke of negatieve energie die mogelijk aanwezig is geweest terwijl je in alfa was uit de weg geruimd.

Alfatraining is meer dan alleen positief zijn en positief denken. Alfatraining is holistisch en geeft je lichaam bijzondere energieën en een rijke bron voor je spirituele, paranormale vorming. Een prettige bijkomstigheid is het feit dat blokkades zich opheffen en allerlei dagelijkse dingen die het leven leuk en spannend maken jouw kant opkomen. Je boort nieuwe bronnen aan.

Alfa is een oppervlakkige trance toestand creeëren voor onszelf. Iedereen kan dat, op zijn eigen persoonlijke manier verwezenlijken. Hieronder volgt daarvan de "Cabot" manier als een voorbeeld. De gewone en de instant manier voor Alfa hebben dezelfde basis, alleen gebeurt het ene vlugger dan het andere en gebruiken we beiden ook voor andere "toestanden in ons zijn", ons "Nu" en voor "toestanden die kunnen komen", ons "Dan". Het "Alfa" verandert niets in onze huidige toestand in ons leven, het helpt ons beter te mediteren en (of) te "zien",(in de meeste gevallen), en kan opluchtend werken. "In Alfa gaan doe je gewoonweg voor- en met jezelf".

Je kunt instant alfa gebruiken wanneer je ergens of in een situatie bent waarin je je niet kunt ontspannen of je ogen sluiten, zoals wanneer je achter het stuur zit. Om in instant alfa te kunnen gaan wanneer je wilt, moet je als voorbereiding met gebruikmaking van het hierboven beschreven Kristallen Aftellen in een diepe alfatoestand gaan. In die toestand kruis je de middelvinger van je linkerhand over de top van je wijsvinger. Zeg dan:

"Wanneer ik mijn vingers kruis ben ik in instant alfa".

Nogmaals: je hebt misschien niet het 'gevoel' dat je in een gewijzigde geestestoestand bent gekomen, maar het is wel zo. Tel jezelf weer terug omhoog. Nu heb je jou geestesoog op scherp gesteld en geprogrammeerd met de informatie waardoor je wanneer dat maar nodig is in alfa zult kunnen gaan. Kruis gewoon je vingers en je bent er, of laat je in trance brengen door aangepaste muziek.