zaterdag 7 juli 2012

Bewustzijnsverruiming


Voor mij persoonlijk klinkt 'Spirituele groei' wat toegankelijker dan bewustzijnsverruiming. Maar wat is nu precies bewustzijnsverruiming?

Het is een leer - groei - en helingsproces, op het spirituele vlak. Misschien dat de volgende zin meer duidelijkheid schept voor je:

Zet je verstand op non-actief en zet je zintuigen op scherp.
Bewustzijnsverruiming begint bij 'dingen kunnen loslaten.'

Als je leert loslaten, maak je ruimte in Jezelf voor nieuwe kennis, ervaringen en Je innerlijk. Loslaten kan van alles inhouden: niet langer (krampachtig) vasthouden aan ideeën en stellingen die je jezelf hebt ingeprent, durven breken met een relatie die je ongelukkig maakt, loslaten van denkwijzes die anderen Je hebben opgelegd.

Bewuster eten en drinken
Bewuster staan
Bewuster lopen
Bewuster denken
Bewuster spreken

Bewuster luisteren
Bewuster omgaan met jezelf
Bewuster omgaan met je medemens
Bewuster omgaan met dieren

Als je gevarieerd genoeg eet, zo gezond mogelijk en je bewust bent hoe je eet houdt je je lichaam gezond. Voor drinken geldt hetzelfde. Als je genoeg water drinkt en niet alleen maar koffie, frisdrank of alcoholische dranken, spoel je je lichaam goed door en houdt je het lichaam gezond. Als je jezelf bewust bent van je lichaamshouding(en), krijgt je lichaam voldoende rust en help je mee aan een goede doorbloeding. Je rug help je mee te versterken en je spieren raken ook niet overbelast en of oververmoeid. Je zult merken dat je lichaam langzamerhand een steeds gezondere houding begint aan te nemen. Als je dit combineert met een sport of oefening(en) - eventueel op advies van je huisarts of therapeut - helpt dat je alleen maar mee in je voordeel.