vrijdag 6 juli 2012

Spiritualiteit en intuitie


Anders kijken naar de wereld om je heen

Het leren kijken naar ons leven. Datgene wat wij meemaken zegt immers alles over onszelf. Ik heb bijvoorbeeld een andere perceptie van de wereld om mij heen dan een ander. De manier waarop we kijken heeft te maken met de programma's die wij hebben meegekregen vanuit onze opvoeding en omgeving.

Een voorbeeld is drie kranten met hetzelfde bericht, maar met verschillende foto's. Elke foto is vanuit een andere invalshoek gemaakt, waardoor je een heel ander beeld krijgt. Anders kijken naar de wereld om je heen kan door af en toe eens stil te gaan staan naar wat je ziet en door je te verwonderen, net als kleine kinderen.

Energie

Dankzij de wetenschap, met name de kwantumfysica, kennen we inmiddels de term 'alles is energie'. Jouw lichaam, jouw gedachten, jouw woorden, alles om je heen heeft zijn eigen trillingsfrequentie, zijn eigen energieveld. Jouw aura is zo'n energieveld dat sommigen van ons kunnen waarnemen, maar wat je ook kunt fotograferen. Daardoor kun je meteen zien of je lichamelijk en geestelijk gezond bent." De trilling van de aarde is de laatste jaren aan het veranderen. Ook wel de Schumann resonantie genoemd. De hartfrequentie van de aarde. De snelheid van transformatie en bewustzijn neem toe. De tijd lijkt inderdaad sneller te gaan.

Onze planeet zendt - net als andere hemellichamen - een onhoorbare elektronisch meetbare pulsering uit. Dit wordt de Shumann resonantie genoemd, naar zijn ontdekker dr. W. Schumann. De Schumann resonantie is altijd constant geweest met een trilling van 7, 84 Hertz. Volgens Amerikaanse onderzoekers is deze trilling aan het veranderen. In 1987 begon de frequentie langzaam te verhogen en in 1994 was de frequentie al 8,7 Hertz en is nog steeds stijgende. Het lijkt erop alsof de planeet aarde jarenlang in slaap is geweest en nu langzaam wakker wordt. Een grafische voorstelling van de stijging van de frequentie wijst uit dat we in het jaar 2012 uitkomen op ongeveer 13 Hertz. Dat betekent dat we rond die tijd het gebied van hoge waakzaamheid binnentreden. Op het huidige niveau van de evolutie neemt volgens de Maya kalender de snelheid van de transformatie van het bewustzijn toe en hierdoor lijkt het alsof de tijd sneller gaat dan ooit tevoren. Het wordt voor ons mensen van toenemend belang om de instrumenten te vinden om onze individuele ontwikking op één lijn te brengen met het hogere Kosmische plan.

Het heeft wel een voordeel: gedachten en visualisaties gaan zich steeds sneller manifesteren.

Nare gevoelens en relaties

Goed, we weten dat we de wereld om ons heen creeëren, dat alles energie is en dat wij die energie uitstralen door middel van onze aura. Maar stel dat je wordt overvallen door een naar gevoel of negatieve gedachte, wat kan je dan het beste doen?

Het enige wat je kunt doen is die gedachten en gevoelens toelaten, ze omarmen, erbij stil te staan, dan gaat het als het ware weer stromen. Als je het tegenhoudt dan voel je jezelf vernauwen. Let op je ademhaling, je hoeft verder niets te doen dan even bij jezelf te blijven.

En wat als we problemen hebben met onze partner, kinderen of familie?

De grootste goeroes zijn diegenen die wij dagelijks om ons heen hebben. Daar leren wij de belangrijkste lessen van. Probeer mensen te accepteren zoals ze zijn.

Maar als iemand werkelijk energie van je 'vreet'
is hier de volgende tip:

Het werkt als je je handen in een driehoekje doet, duimen op elkaar en wijsvingers op elkaar. De hand wijst naar beneden of simpelweg je handen op je benen leggen, daardoor laat je de negatieve energie bij die persoon. Maar oordeel niet meteen. Als iemand iets zegt wat je raakt, zoek dan naar de boodschap erachter. Vraag om verduidelijking in plaats van geïrriteerd te raken of een oordeel te vellen.

Spiritualiteit in je dagelijks leven integreren

Spritualiteit ins ons dagelijkse leven en intuïtief zijn we al, het is alleen een kwestie van herinneren. Je intuïtie gaat razendsnel. Het leren voelen vergt lef en vertrouwen in wat je voelt.

"Vertrouw dat het leven het beste met je voor heeft. Er is altijd ondersteuning van het Universum. Als je voelt wat je te bieden hebt, geef dan niet op. Als je twijfelt wacht dan even en sta stil. Het vergt moed!

Intuïtie kan je vergelijken met een een soort radiostation, wij zijn het ontvangststation. Als je leert 'in te tunen' op de juiste golflengte, dan krijg je steeds meer contact met je intuïtie.

Er zijn twee soorten intuïtie:

De harddisc intuïtie.
Uit het (energie) veld.

De eerste is het gevoel wat je kan krijgen bij een geur, een kleur of muziek uit je verleden.

De tweede, intuïtie uit het veld, is het bekende buikgevoel, het eerste gevoel wat je krijgt als je iemand ziet of spreekt."

Spiritualiteit is dus overal. Terug naar eenvoud is de sleutel. Niemand behalve jijzelf kan jou hiervan overtuigen. Het is een kwestie van herinneren, onderzoeken, (be) leven en lef.