maandag 9 juli 2012

Spirituele groei


Groeien in spiritualiteit is een keuze
Groeien in spiritualiteit is een pad.

Als je het pad gaat bewandelen zul je mooie en minder mooie dingen tegenkomen. Al die zaken zijn van jou zelf en jij zult die zaken moeten gaan onderzoeken ook al doen ze nog zo pijn. Jij zult vaak weglopen of je zegt: "Ja dat is niet mijn probleem, waar moet dat heen?

Bedenk wel het is van jou en niet van iemand anders. Als je het met iemand niet zo goed kan vinden dan zal je moeten gaan kijken bij jou zelf. Wat is de trigger? Welke spiegel houd deze persoon mij voor? Zeg niet op voorhand van: "Ja, ja leuk allemaal maar die persoon deugt niet. Kijk eerst bij jezelf voordat je overgaat tot een conclusie of soms erger een beoordeling.

Want een ieder weet dat een beoordeling van een ander is een veroordeling van jou zelf. Ook al zeg je van: "Dat wil ik niet zien". Bedenk dan wel dat jij die les steeds terug zal krijgen en iedere keer word het een stapje erger totdat jij uiteindelijk overgaat tot het onderzoeken van die les. Soms leid de ontkenning van een les tot ernstige lichamelijke klachten of zelfs ernstige ziektes.

Bezin eer u begint

Groeien gaat stapje voor stapje. Je krijgt zoveel als je aankan ook al lijkt het zoveel, geloof me het is precies wat wij aankunnen en wat wij niet aankunnen en je zult echt niets krijgen van wat jij niet aankan. Jij zelf zal het moeten accepteren en je zult zien dat elk stapje die je maakt een gevoel van warmte en liefde over zich heen heeft. Je zult het Goddelijke gaan voelen en ervaren en dan mag je zeggen dat jij weer een stukje verder bent bij jou Goddelijkheid, dus een stapje dichter bij huis.

Groeien gaat ook gepaard met loslaten. Loslaten van oude emoties die ons vasthouden en die de groei zal belemmeren. Het loslaten van oude emoties gaat vaak gepaard met veel verdriet en pijn. Laat dat verdriet en pijn ook toe ook al moet je vele dagen huilen. Dit is niet erg. Huilen is het schonen van je ziel. Je laat los, je laat het gaan. Jou ziel zal weer een stukje schoner zijn.

Ook zal het voorkomen dat familiebanden zullen breken. Dit is niet fijn, want familie is toch iets van ons zelf. Niets is minder waar want jij bent geboren bij die familie om ook daar lessen te leren, lessen voor je zelf en voor die personen zelf. Eens zal het moment daar zijn dat die lessen geleerd zijn en zal jij en zij elk hun eigen pad gaan bewandelen en zal de band gebroken worden. Houd jij die band vast dan zal dat de groei belemmeren en zal jij blijven hangen. Dat mag natuurlijk maar realiseer wel dat een volgend leven hetzelfde kan gebeuren.

Jij kiest niet voor niets die ouders uit. Het is een bewuste keuze die je als ziel maakt. Maar je zult het zelf moeten gaan doen. Zulke breuken geven verdriet en pijn.

Open je hart voor liefde en licht. Straal die Universele liefde en licht uit. Stoot mensen niet af. Help die mensen. Zj mogen ook groeien. Sta open voor een ieder, want geef jij liefde dan zal jij ook liefde mogen ontvangen.

Vanuit de liefde en licht.

Spirituele groei is een proces van je innerlijk doen ontwaken en je bewust worden van alles wat je in je hebt. Verkeerde en foute gedachten, ideeën, en dingen achter je laten, en je meer bewust worden van wie je werkelijk bent.

10 tips om spiritueel te groeien:

Omarm je talenten

Ontdek en ontwikkel je intelligentie en speciale gaven. Onze talenten zullen ons brengen op unieke paden. Volg je passie en je zult snel ontdekken waar je thuishoort in deze wereld. Als we het verkeerde pad begaan, verliezen we onze weg.

Doe dingen die nog gedaan moeten worden.

Onopgeloste zaken tasten ons emotioneel en mentaal aan. Handel dingen af die nog gedaan moeten worden. Leer ook problemen voor de toekomst te zien. Realiseer je dat weggestopte problemen altijd weer zullen opduiken.

Wees verantwoordelijk in je relaties

Zeg niet het is jou schuld als je problemen hebt in je relatie. Wees eerlijk over de dingen die je hebt gezegd of gedaan. Erken je eigen fouten, en focus op hoe je die kunt veranderen, in plaats van dat je verwacht dat de andere persoon verandert.

Liefde betekent soms afscheid nemen

Niet alle relaties zijn bestemd om eeuwig te duren. Soms groeien we boven onze partner, of onze partner doet dingen die ons tegenstaan. Soms is het meest verantwoordelijke wat je kunt doen, de ander liefde en mededogen aan te bieden, door een eind aan de relatie te maken.

Laat alles wat nutteloos is gaan

Als iets niet langer een doel heeft in je leven, is het troep. Troep kan een psychisch iets zijn, of iets dat je pad blokkeert. Als je je aan dingen vast houdt, die je niet voeden kan het je energie opeten. Maak de weg vrij en vergroot je energie door dingen weg te doen die je niet eigenlijk niet wilt, gebroken zijn of nutteloos zijn.

Ga de confrontatie aan met je innerlijke geest

Iedereen maakt fouten of heeft spijt van eerdere beslissingen. Je zwakheden tonen en inzien dat je niet perfect bent, bevrijd je van het gevoel dom of 'minder te zijn dan'. Accepteer de dingen waar je niet trots op bent en realiseer je dat je van deze ervaringen lessen hebt geleerd, en je er waarschijnlijk een beter mens door bent geworden. Als je negatieve gedachten vasthoud, kan het je altijd blijven overschaduwen met schuldgevoel en depressie. We verdienen allemaal een leven vol plezier, ondanks onze imperfecties.

Accepteer verandering

Er is een dunne lijn tussen voorzichtigheid en angst. Het is de bedoeling dat we reizen langs een spiritueel pad. Het is niet de bedoeling dat we op een plaats lang blijven stilstaan. Ja, verandering kan angstig zijn, maar verandering is een pad van leren, dus waarom volg je het niet? Als we ons verzetten tegen verandering, kan het chaos creeëren. Wil je lessen leren door het pad te volgen dat jezelf hebt gekozen, of wil je dat er lessen op je pad worden gelegd die je zijn opgedrongen?

Accepteer vertraging

Er zijn tijden dat we stil moeten staan. Ongeduldheid en frustratie zullen je dan niet helpen. Gewenste veranderingen hebben soms tijd nodig om te ontplooien. Je kunt het gevoel hebben dat je er klaar voor bent. Maar wacht! De situatie of de persoon die je wilt ontmoeten, is er misschien nog niet klaar voor. Het is ok om even te zitten bij de bushalte, de bus zal uiteindelijk toch arriveren. Vanwaar die haast?

Houd van jezelf

Zorg je goed voor jezelf? Je lichaam heb je geleend voor de tijd dat je leeft, en om je te helpen je geest te laten groeien. Verwen je lichaam, zorg ervoor als je ziek bent, ga trainen, en eet gezond.

Omgaan met de dood en ziekten

Het leven is een gift die komt met verschillende ervaringen. Lijden en ziekten horen er helaas ook bij. Hoewel ons lichaam een vervaltijd heeft, gaat onze ziel altijd door. Als je ervoor kiest om naar ziekten en de dood op een positieve manier te kijken, in plaats van een negatieve, zal het je helpen je leven op deze planeet een diepere betekenis te geven.

Voor spirituele groei is twijfel een onontbeerlijk attribuut. Alleen door twijfel kun je keuzes maken, nieuwe ervaringen opdoen en in wijsheid groeien.