zondag 28 april 2013

Dag van het toeval

Psychologie Magazine juni 2011

Dag van het toeval

Onze dagen worden beheerst door routine. Dat bespaart tijd en energie, maar spannende ontmoetingen en onverwachte gesprekken lopen we daardoor mis. Stel jezelf open voor nieuwe ervaringen en laat de dobbelsteen je keuzes bepalen.

Maar, hoe saai is het eigenlijk om zo veel dingen op dezelfde manier, alsof je volgens een checklist leeft, af te handelen? Daarom ben ik nu al groot fan van het initiatief van Pyschologie Magazine dat maandag 23 mei heeft uitgeroepen tot de dag van het toeval.

Via hun site kun je ideeën opdoen:

Ga anti-routineus boodschappen doen (ruil een product met degene voor jou in de rij, of vraag een mede-supermarktbezoeker om zijn/haar lievelingsrecept, wat je prompt gaat maken).

Maak spontane ritjes van A naar B (stap in de eerste tram/bus/metro/trein en blijf zitten tot het eindpunt).

Sta open voor toevallige ontmoetingen (begin een gesprek met een collega met wie je nog nooit een woord hebt gewisseld, of spreek een wildvreemde aan op straat en vraag waar diegene aan denkt).

Instant vakantiegevoel

Uit je routine stappen zorgt voor een vakantiegevoel, alsof je spijbelt van je dagelijks leven, aldus de makers van Psychologie Magazine. Want het toeval brengt je naar verrassende plekken, het levert herinneringswaardige ontmoetingen op en je krijgt weer inspiratie. Dus, kom op, gooi een muntje op en laat je meeslepen door het lot.

4 opmerkingen:

  1. ik probeer iedere dag anders te maken en geniet van wat gaat komen, dat leer je wel door het ouder worden

    BeantwoordenVerwijderen
  2. heel erg leuk om dit t e lezen lieve diana,
    en ik geloof ook zeker dat toeval je dikwijls toevalt, dan past de puzzel weer,
    het enige waar ik niet zo van hou is om voor elke dag maar een dag te maken:-)
    een dag van het toeval:-)
    wel diana, het toeval wil dat ik 23 mei terugkom van vakantie:-)

    da's toeval :-)

    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Persoonlijk geloof ik niet zo in toeval. Maar... wat anders doen is wel altijd leuk. En dan is het eigenlijk ook geen toeval meer, want je gaat bewust een andere kant op. Wil je wat minder routine, ga eens met die twee van mij winkelen. Weet je zeker dat je een enerverende dag zult hebben.

    Love As Always
    Di Mario

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het is waar! Zelfs wanneer je je tanden probeert te poetsen met je "verkeerde" hand, of je voor de afwisseling eens doucht en aankleedt in het donker, maakt al een heel ander begin van je dag :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter