dinsdag 25 maart 2014

Leren van de natuur


De natuur is prachtig. Geïnspireerd raken door de natuur, als je goed kijkt kun je er heel veel van leren.

Wees als een boom

Een boom staat stevig met zijn wortels in de grond, maar beweegt zijn takken mee met de wind. Wees standvastig in je principes, maar beweeglijk in je aanpak! Het is niet altijd mogelijk om het precies op jou manier te doen, dus zul je vaak genoeg merken dat je je aan moet passen. Zorg wel dat je sterk in je schoenen blijft staan en niet over je heen laat lopen.

Wees als de zon

De zon laat elke dag haar mooiste schouwspel (zonsopgang) zien, terwijl er bijna niemand kijkt. Toch weerhoudt dat er haar niet van om het toch te doen. Ze heeft geen goedkeuring van andere mensen nodig, ze doet het voor haar zelf.

Wees als de zee

De zee kust het strand, maar wordt steeds weer weggestuurd. Toch blijft de zee het strand kussen. Een mooie voorbeeld van onvoorwaardelijke liefde! Hou van de mensen om je heen, ook al laten ze misschien niet altijd aan jou zien dat ze ook van jou houden.

Wees als water

Water kan een steen uithollen, niet door zijn kracht, maar door zijn doorzettingsvermogen. Met doorzettingsvermogen kan je enorm veel bereiken. De dingen die de moeite waard zijn, krijg je niet zomaar. Daar moet je voor blijven vechten, blijven doorzetten.