zaterdag 7 december 2013

Energie vampieren


Vandaag had ik weer te maken met een zuiger eersteklas. Deze zuigers heb je in alle soorten en maten, en deze persoon was niet vies van een ordinair staaltje manipuleren.

Laat ik eerst mijn definitie van "zuigen" verduidelijken, zodat je weet waarover ik het heb. Mensen die zuigen vertonen specifiek gedrag, wat er uiteindelijk toe leidt dat je je aan het einde van een gesprek compleet leeggezogen voelt. De laatste druppel uit het pakje is er met geweld uit geperst en je hebt minstens een dag nodig om weer bij zinnen te komen. Zo heb je de zuiger in de categorie "ik- heb- het- zo- zwaar- maar- ik- ben- niet- van- plan- om- iets- te- veranderen". Urenlang krijg je een opsomming van alle problemen die er spelen, maar omdat dit een herhaling van zetten is weet je bij voorbaat dat je alleen als luisterpaal wordt gebruikt. Het is niet constructief en dat zal het ook nooit worden. Deze persoon kickt erop om voor eeuwig in de slachtofferrol te blijven hangen. Je blijft achter met knallende koppijn.

Dan heb je nog de zuiger die gek is op het spelen van psychologische spelletjes, maar omdat spelen in je uppie nou eenmaal niet zo gezellig is, wordt jij gebombardeerd tot medespeler zonder dat je het in de gaten hebt. Althans, niet direct. De spelregels zijn eenzijdig bepaald door deze energie vampier. Het vermoeiende aan deze zuiger is dat je alles terug krijgt, wat je zegt. Elk woord wordt tot in den treure geanalyseerd en er wordt van je verwacht, dat je met iets komt waardoor de vampier uiteindelijk als winnaar achterblijft. Je verliest het altijd, want deze persoon gaat onvermoeibaar door.

Een laatste categorie is de druktemaker met aandachts tekortstoornis. Door altijd en overal alle aandacht naar zich toe te trekken, ook op de wat minder gepaste momenten, ben je er al snel klaar mee. Het enige wat je wil is rust.

De vraag is, of men zich ervan bewust is dat ze alle energie uit je onttrekken. Het is natuurlijk ook nog zo, dat je zelf bepaalt of je het laat gebeuren. En tot hoever je mee wil gaan in het zuiggedrag. Soms is er geen ontsnappen aan, maar je kunt er in bepaalde gevallen ook voor kiezen om het voor te zijn. Hoe pijnlijk ook. Door de vriendschap af te breken, of door heel duidelijk een grens te stellen en duidelijk te zijn in wat toelaatbaar is. Ieder zijn belang.
 
Bron Mariejuli



Ze zitten overal,
in de bus of op weg naar je werk.
Op een of ander feestje of op de school.
Soms zelf in je huis, ze zitten overal,
Een ieder, let toch op.

Je ziet het niet aan hen en zij weten het soms zelf ook niet.
Ze zuigen je bloed niet maar wel je energie.
Zoekend naar het zwakke, bezetten ze jou als een echte parasiet.
Zij worden groot als jij klein blijft.

Sommige doen zich voor als arme stakkers
en willen graag je medelijden,
anderen sabelen je neer met harde woorden.
Ze misbruiken jouw vertrouwen.

Jaag ze weg, zoek een speer
en zoek hun zwakke plek, onderga een tijd hun klappen.
Wordt hun slaaf of slavin en onderwerp je volledig.
Als je weet hoe ze handelen en weet wat hen voedt,
dan raak je ze op hun tere zwakke plek.

Sneller dan de snelste trein,
ze vallen in de grond en vliegen van je weg.
Het verlaten van jouw leven, huil niet maar wees blij
want je hebt ze geraakt en nu word jij ook machtig.

Zij zoeken naar hun volgende prooi.
maar jij bent ervan verlost.

Energiezuigers drinken geen bloed. Ze houden niet van kerkers in kastelen en houden geen zuigorgie op een kerkhof in de volle maan. Het zijn mensen die energie van anderen afnemen alsof ze er van afhangen. Vaak hebben ze afhangende wangen en gekleurde kleding, ze kunnen gemakkelijk doorgaan als gewone mensen. Het is toepasselijk dat je het niet eens merkt dat ze toeslaan.

7 opmerkingen:

  1. wat is dit erg....als je met zo'n mensen te doen krijgt kan je beter niet reageren, als je met 2 iets doet moet dat ontspannend zijn, van 2 kanten komen, en het moet gezellig blijven, uitgezogen worden voelt niet goed aan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mogge Diana
    ik kan me goed voorstellen dat je bij mij ff heerlijk hebt genoten van de wandelingen
    als ik dit zo lees hier boven ben ik blij dat ik gelukkig niet zo iemand ken , maar wat niet is kan nog komen , nu ik laat hem/haar staan en ga aan de wandel
    ook ik snak naar de zomer :) gister al en zodoende koos ik die mooie ppsjes
    geniet de dag

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen Diana,
    Ja, dit soort zuigers ken ik ook. Wie niet? Ik ben er wel minder vatbaar voor omdat ik er vrij snel een eind aan brei. Ik heb iemand in mijn omgeving die erg goed is in het onttrekken van energie.
    Maar het is vrij simpel. Als je weg loopt is het voorbij.
    Gelukkig hebben we onze blogs Diana. Zo schrijven we ook lekker van ons af.

    Heb het goed vandaag Diana, en een fijn w-end.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jazeker ken ik die lieve Diana, maar er is maar een remedie, omdraaien en weglopen, ondanks dat het soms niet eenvoudig is,

    mijn ex schoonmama was zo'n vrouw, vreselijk, en maar zielig doen brrrrr,
    daar heb je het zó mee gehad,.
    ik hoop dat jij op elk willekeurig moment de kracht mag vinden om weg te lopen van zulke types,

    en anders roep je mij maar, kom ik je helpen:-)

    dikke knuffel,
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zo herkenbaar maar kan me er goed tegen wapenen hihi
    En denk bij het luisteren ach ze weet niet beter...zij verhaal kwijt en ik heb niks opgeslagen...grtjes en fijne weekend

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Herkenbaar ..... Je hebt ze erbij .......... Sommige zijn gewoon zielige figuren die door het leven zoveel klappen hebben gehad, die ze die niet meer te boven zijn gekomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat soort mensen zijn bij mij meestal zo klaar. Ik laat me niet zomaar gebruiken. En zeker niet mijn unieke energie te laten wegvloeien naar iets onzinnigs.

    Love AS Always
    Di mario

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter