vrijdag 10 januari 2014

Neem jij alles voor zoete koek aan?

photo 0000039552_Professioneel_kritisch_7_koffie_zps763b773b.gif

Neem jij alles zo maar aan wat anderen zeggen? Je familie, vrienden, school, de media? Denk eens even na over hun belangen. Misschien vertellen zij jou het verhaal gekleurd omdat zij daar baat bij hebben. Daarbij is het natuurlijk ook nog mogelijk dat je informatie zomaar aanneemt die onjuist blijkt te zijn. Door een fout of een opzettelijke misleiding.

Zoeken op internet heeft ook weinig zin, want dat zijn dezelfde verhalen die je mondeling hoort, maar dan op schrift. En welke bron heeft de schrijver gehanteerd? Als je zeker wilt zijn van het verhaal, raadpleeg dan de bron. Doe je eigen onderzoek en zoek de mensen en kanalen die vertellen hoe het werkelijk zit.

Als je tegenstrijdige verhalen hoort en je komt er geen wijs meer uit, kijk dan vervolgens naar de betrouwbaarheid van de personen die je hebt gesproken. Heb jij ze in de ogen kunnen kijken? Hoe voelde dat, welke energie gaven ze af? Dit kan je natuurlijk zowel van klein naar groot zien. Een verkeerde sticker op een pak mais, of een negatief verhaal over een persoon of een bedrijf? Zoek het lekker zelf uit!

9 opmerkingen:

  1. Er is nog altijd het cliché:
    eerst zien en dan geloven,
    en het klopt noog meestal ook!
    alle liefs ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Neem zeer zeker niet alles voor waar aan...en denk zelf na.
    Probeer dat tenminste te doen whahaha...doei

    BeantwoordenVerwijderen
  3. nee, ik probeer altijd de verantwoordelijkheid bij mijzelf te houden, neemt niet weg dat........

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik luister [en soms zeg ik ook stop] en laat het zoveel mogelijk van me afglijden .Mensen praten te vaak uit eigenbelang
    Liefs Elisabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  5. nee ik geloof niet zomaar alles Diana,
    no way :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ik geloof alleen maar wat ik zelf zie, meningen schelen zo hard, iemand kan iemand lief vinden, daarom moet ik dat nog niet vinden...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mogguh Diana,

    Ik neem zeker niet alles voor zoete koek.
    Zeker vanwege mijn geheugen, en als mensen tegen me gaan zeggen dat iets echt zo is of dat ik iets echt beloofde maar dat toch niet meer weet, krijg ik argwaan. Want het meeste schrijf ik op wat ik beloof.
    Nee, geen zoete koekjes voor mij.

    Fijn w-end

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter