vrijdag 3 september 2021

Hoe het gewone bijzonder wordt ...



Een bekende schrijver van reisverhalen werd samen met zijn vrouw te eten gevraagd in het huis van een welgesteld Japans gezin. Vol trots vertelde de Japanse gastheer dat hij zijn kok had gevraagd iets heel bijzonders klaar te maken: kogelvis! Omdat deze vis een dodelijk gif bevat moet hij worden bereid door een speciaal opgeleide kok, die in staat is het gif volledig te verwijderen. Het was duidelijk dat het een grote eer was om zo’n bijzonder gerecht voorgezet te krijgen.

Toen het zover was, begon de schrijver vol verwachting aan de vis en met volle aandacht proefde hij elk hapje. De smaak was inderdaad onvergelijkbaar met alles wat hij ooit eerder had gegeten. Na afloop vroeg zijn gastheer hoe hij het had gevonden. De schrijver sprak in extase over de voortreffelijke smaak. Hij hoefde niet te overdrijven want hij had werkelijk gesmuld. Toen pas onthulde de gastheer dat hij een eenvoudige, maar goed bereidde kabeljauwfilet had gegeten en dat zijn vrouw de kogelvis was geserveerd. Toch was de schrijver niet beledigd, integendeel, hij had een waardevolle les geleerd: dat als je iets gewoons je volle aandacht geeft, het op magische wijze verandert in iets buitengewoons ...

4 opmerkingen:

  1. Zo kan je ieder gerecht lekker maken ...eten met je verstand ;)
    Leuk geschreven blogje
    Fijn weekend

    BeantwoordenVerwijderen
  2. de "suggestie" alleen al kan veel doen

    ik moest even denken aan placebo's.. voor sommigen kunnen die ook werken

    prettig weekend

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Inderdaad een mooie les voor de schrijver. Een les die we allemaal zouden kunnen gebruiken om weer normaal eten lekker te vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik dacht eerst dat de schrijver de vis niet durfde te eten, maar wat een mooie twist dat het een hele gewone vis bleek te zijn, die heel bijzonder smaakte.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter