dinsdag 8 maart 2022

Wat zou ik anders hebben kunnen worden?Hij was verbitterd en gemeen, een alcohol- en drugsverslaafde die zichzelf enkele malen bijna het leven benam. Nu zit hij voor de rest van zijn leven in de gevangenis vanwege de moord op een cassière die hem in de weg stond.

Hij heeft 2 zonen, die een kleine elf maanden na elkaar geboren zijn. Van hen groeide er één op om "net als zijn vader" te worden: Een drugsverslaafde die leefde van stelen en het bedreigen van anderen, totdat ook hij de gevangenis in ging vanwege een poging tot doodslag.

Met zijn broer daarentegen is het heel anders gelopen: een man met drie kinderen die geniet van zijn huwelijk en echt gelukkig lijkt te zijn. Als regionale bedrijfsleider van een belangrijke nationale onderneming vind hij zijn werk zowel uitdagend als bevredigend. Hij is lichamelijk fit en is niet verslaafd aan alcohol of drugs. Hoe kan het zijn dat deze twee jonge mannen zo verschillend zijn gebleken, terwijl ze in bijna dezelfde omgeving zijn opgegroeid?

Aan beiden wordt persoonlijk gevraagd,
zonder dat ze het van elkaar weten:

Waarom is je leven zo geworden?

Verbazingwekkend genoeg geven ze beiden
precies hetzelfde antwoord:

"Wat zou ik anders hebben kunnen worden met zo'n vader?"

Conclusie

Vaak worden we verleid om te geloven dat gebeurtenissen ons leven leiden. En dat onze omgeving ons heeft gevormd tot wie we vandaag zijn. Er is nog nooit een grotere leugen verteld. Het zijn niet de gebeurtenissen in ons leven die ons vormen, maar onze overtuigingen van wat deze gebeurtenissen betekenen.

Bron: Awaken the giant within
Anthony Robbins

7 opmerkingen:

 1. De keuzes maak je idd zelf ook al is de ondergrond hetzelfde :)
  Mooi omschreven dit
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mogge Diana
  goed verhaal , ik zeg ook de keuze maak je toch echt zelf , al zal de omgeving waarin je opgroeit er ook wel mee te maken hebben
  geniet de dag

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weer heel mooi omschreven en wie je wilt worden bepaald je zelf maar wat Karel schreef kan ook weleens zo wezen. Want groei jij op met criminaliteit dan is er een kans dat die er wonen soms ook die weg zullen bewandelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je kunt altijd ontsnappen aan de omgeving waarin je opgroeide, maar dit moet je zelf willen, en zelf doen. Je hoeft niet hetzelfde pad te kiezen als je ouders, je broers en zussen, maar gewoon je eigen weg gaan en proberen een leven te hebben dat je graag wilt, totaal anders dan dat waarin je opgroeide. Ik kan er een boek over schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt een keuze, maar je moet echt willen.

  Love As Always
  Dimario

  BeantwoordenVerwijderen
 6. de omgeving waar je opgroeit heeft er wel veel mee te maken...

  maar uiteindelijk hangt het van jezelf af..


  in de meeste gevallen is dit wel niet eenvoudig..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. het heeft volgens mij veel meer factoren, zoals vrienden, school enz...
  steek het niet op iemand, maar op jezelf
  .Een @->- voor jou.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter